Ontwerp je eigen horloge

Ontwerp je eigen horloge
, Carl Mangold

Altijd al een uniek horloge willen hebben? Bij de Swiss Watch fabrikant 121 Time kun je je eigen horloge ontwerpen: het uurwerk, de wijzerplaat, het kastje, het kroontje en het bandje ... echt álles is aanpasbaar.


DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • Dat ziet er super uit zeg! De site is alleen wel erg zwaar, hier is het niet vooruit te branden. En ik kom niet verder na het samenstellen van m'n watch, hij blijft zeggen dat ik stappen ben vergeten.

  geplaatst op
 • Lijkt me
  a) Oude nieuws; een soortgelijk nieuwsberichtje stond vorig jaar al op http://www.levenskunstvanouderen.nl/index.php?page=hebbedingen

  b) Geen nuttig issue voor een voorpagina van marketingfacts. Of is de focus opgeschoven?

  geplaatst op
 • Inderdaad een prachtig voorbeeld van hoe internet kan worden ingezet bij het aanbieden van customized products!

  Paul, lijkt me een prima onderwerp voor Marketingfacts; waarom zou dat niet het geval zijn?

  geplaatst op
 • Marco,

  Eerlijk gezegd ben ik het wel eens met Paul.
  Hoort niet helemaal thuis op marketingfacts thuis omdat het
  1) niet het beste voorbeeld in zijn soort is,
  2) het (redelijk) oud nieuws is.
  3) het juist zo fijn is als er een aantal sites (zoals marketingfacts) zijn die kritisch blijven in de attenderingen.

  geplaatst op
 • Justien, dank voor je onderbouwing, daar kunnen we tenminste iets mee!

  Vwb (1) en (2) heb je wellicht gelijk maar Marketingfacts heeft ook een archieffunctie dus dit soort voorbeelden mogen wat mij betreft best genoemd worden. We hebben de afgelopen jaren tal van voorbeelden gezien waarbij internet is ingezet om de klant de mogelijkheid te bieden om een customized product aan te schaffen (denk ook aan de diverse voorbeelden uit automotive).

  Vwb (3), daar heb ik de site nog onvoldoende voor bekeken. Net als Robert was de site bij mij redelijk traag dus ik heb niet alle mogelijkheden doorlopen. Aan de andere kant is Carl kritisch genoeg en hij is er blijkbaar positief over (Carl?).

  geplaatst op
 • @Robert: Dat de site nogal traag is komt waarschijnlijk door 't feit dat ie in Laszlo gebouwd is; als ze er een paar servertjes bij prikken is dat probleem opgelost.

  @Paul: Die website van Blancier kende ik nog niet, thanx voor je link. Er zitten echter wel een paar verschillen tussen die van Blancier en die van 121TIME:

  - Bij Blancier is de keuze nogal beperkt.

  - 121TIME helpt de consument een eind op weg, door zes collecties, vijf stijlen en één thema (oké, dan zouden er wat meer mogen zijn ;-) als startpunt aan te bieden.

  - De foto's en vormgeving van 121TIME geven een veel luxer en betrouwbaarder gevoel, terwijl de horloges bij Blancier juist duurder zijn.

  Verder vond ik het opmerkelijk dat 121TIME zich echt 100% focust op 'custom made'. Maar oké, dat is bij Blancier blijkbaar ook 't geval.

  @Justien "niet het beste voorbeeld in zijn soort": Zou jij 't artikel d.m.v. reacties kunnen aanvullen met betere voorbeelden? Dat levert vast een prachtig overzichtje op, alvast bedankt!

  geplaatst op
 • Dan lijkt me dat een zeer goed idee, zo is de lol er (te) snel vanaf denk ik...

  Op zich zeer voor de hand liggend trouwens, maar ook heel sterk: de swatch-builder opent in een nieuw venster. In het 'oude' venster verschijnt een inschrijfformulier voor de e-mailnieuwsbrief. Zodra je de builder dus dichtklikt kom je daar vanzelf weer uit.

  geplaatst op
 • Goed idee, ben benieuwd of het een groot succes geworden is of dat mensen toch liever een kant en klaar model kopen.

  geplaatst op
 • ik heb een vraagje ik kan het niet vinden de website wel maar niet waar ik dan heen moet ??? :$

  geplaatst op
 • @vraag: je beseft wel dat deze blogpost 6 jaar oud is, he? De kans bestaat dus dat de betreffende website is aangepast...

  geplaatst op
 • dat snap ik maar weet iemand ook hoe je dat NU kan vinden ???

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.