Ordina start met Podvertising op Radio 538

Ordina start met Podvertising op Radio 538

Emerce meldt dat Ordina de eerste adverteerder is die te horen is tijdens de podcasts van Radio 538. De podcasts van Radio 538 worden wekelijks ruim 45.000 keer gedownload.

Ordina wil met de commercial consultants werven en zien de podcast als een verlengstuk van de radiocampagne en denken dat de doelgroep meer dan gemiddeld gebruik maakt van podcasts. De Ordina commercial is te horen aan het begin van een podcastuitzending en duurt tussen de 10 en 15 seconden. Er wordt niet gemeld wat de kosten voor de commercial zijn.

Nu is het me nooit helemaal duidelijk geworden of Senseo destijds betaalde voor Adam Curry’s podcasts, maar in dat geval is Ordina niet de eerste adverteerder. Weet iemand meer?


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • zover ik weet heeft Curry destijds op zijn site affiliate links geplaatst naar Senseo, en er zo aan verdiend . (?)

  geplaatst op
 • Zowiezo is er via het bedrijf van Curry eea mogelijk maar zelf had ik wat aan deze beschrijving van mogelijkheden.

  geplaatst op
 • Dus Ordina vervuilt podcasts met commercials. Misschien niet als eerste maar wat maakt dat uit? Feit is dat er weer een nieuw medium wordt vervuild met programma onderbrekende commercials. Luisteren er nou echt zoveel commercial consultants naar de radio 538 podcasts? 538 ziet zelfs mogelijkheden voor nog meer podvertisers. Zijn er dan nog meer bedrijven op zoek naar commercial consultants? Clockwork noemt dit innovatief ik noem dit eerder een stap terug. Een op zichzelf staande podvertorial zou ik nog innovatief kunnen noemen, een advertentie gedurende een live stream zie ik ook nog wel wat in maar wat moet ik in godsnaam met podvertising?

  geplaatst op
 • Ik sluit me bij je aan Bas. Niet alleen niet-innovatief, maar wat heeft Ordina nu te zoeken in de podcast van radio 538?

  Dank voor de link Mark, interessant artikel!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.