Inzendtermijn Motion Design Awards verlengd

19 juni 2006, 20:25

Inzendtermijn Motion Design Awards verlengdDe inzenddatum voor de Motion Design Awards, de prijzen voor de beste Nederlandse inzendingen op het gebied van bewegend beeld, is verplaatst naar 14 september. De organisatie vermoedt dat het beperkte aantal inzendingen tot nu toe te wijten was aan de korte inzendperiode in combinatie met de drukte van de afgelopen periode bij de doelgroep. Daarom is besloten tijdens de zomervakantie extra ruimte te geven om alsnog in te zenden. De drie beste inzendingen ontvangen de Awards, schitterende prijzen en worden uitgezonden op MTV.

Het initiatief van de Awards, die dit jaar voor het eerst worden georganiseerd, is positief ontvangen in de branche. De prijzen worden georganiseerd door Dzone magazine, vakblad voor graphic designers, in samenwerking met Adobe en HP. Een vakjury bepaalt de nominaties, waar later online op gestemd kan worden.

Het inzenden

De bedoeling is dat deelnemers een video van 30 seconden maken met als thema ‘revolutie’. Het belangrijkste daarbij is dat de inzending er visueel aantrekkelijk, snel en eigentijds uitziet. Voor de uitvoering is men daarbij volledig vrij is in gebruikte technieken: van 3D tot aan andere technieken voor animatie en video-effecten. Na het invullen van het inzendformulier op de website kunnen de inzendingen zowel in Pal videoformaat als Flash video bestand per post op DVD ongefrankeerd worden ingestuurd. Een vakjury bepaalt vervolgens de nominaties.

Drie winnaars

De vakjury, die bestaat uit Bert Hagendoorn van Dzone (voorzitter), Danny Smit van MTV, Mischa Rozema van Postpanic en Patrick Heerdink van TBWABrand Experience Company, beoordeelt het werk op 50% visuele kwaliteit, 25% concept en 25% creativiteit. De nominaties die daaruit volgen worden op de site van de Motion Design Awards gezet, waarna bezoekers op de selectie kunnen stemmen. Bij de bekendmaking van de winnaars, die begin november plaatsvindt in Living Tomorrow te Amsterdam, worden de prijzen en de Awards aan de winnaars toegekend. De prijzen zijn:

1e prijs: Een HP workstation met 30 inch beeldscherm en de Adobe Video Bundle

2e prijs: Naar keuze een HP workstation met 30 inch beeldscherm of de Adobe Video Bundle

3e prijs: Naar keuze een HP 30 inch beeldscherm of Adobe Flash Professional

Doel van de wedstrijd is het stimuleren van creativiteit op het gebied van bewegend beeld en het generen van aandacht voor deze branche. Maar al te vaak gaan grote opdrachten op dit gebied naar het buitenland. Met dit initiatief hoopt Dzone er een bijdrage aan te kunnen leveren dit tij te keren.

Contactgegevens organisatie

Motion Design Awards

Antwoordnummer 52056

3600 WH Maarssen

Telefoon: +31 (0)30-2410166

E-mail: info@motiondesignawards.nl

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!