Moeten politici een internet gedragscode invoeren?

Moeten politici een internet gedragscode invoeren?
,

Jules Maaten, lijstaanvoerder VVD EurofractieNieuwNieuws.nl: Europarlementariër Jules Maaten kwam er dankzij ons hoger opgeleide volk achter dat pop-ups bijna net zo irritant zijn als politici zelf. Hij wil daarom actie voeren tegen pop-ups en een gedragscode opstellen voor webdesigners. Tot overmaat van ramp wil hij daar de consumentenbond bij betrekken en tevens punten ter sprake brengen die niet door zijn hulpjes zijn ingefluisterd zoals SPAM, toegang voor blinden en kleurenblinden, geen misleiding over inhoud van de site, etc. 

Uiteraard is het triest dat deze lijstaanvoerder van de VVD Eurofractie een punt wil aanpakken waar hij zelf weinig verstand van heeft, maar het is nog triester dat er nog steeds marketeers zijn die denken dat een hoge CTR belangrijker is dan het percentage dat zich aan dezelfde uiting ergert. Marketeers zouden zich er meer van bewust moeten worden dat interruptive advertenties niet meer van deze tijd zijn. Dan heb ik het niet alleen over pop-ups maar ook over DHTML, Eyeblasters, ongevraagde expandables en andere prularia die je het zicht op de content belemmeren. Moeten wij het echt zo ver laten komen dat politici en andere onwetenden zich met ons vak gaan bemoeien? Misschien wel, anders leren we het nooit.


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Helaas kunnen er geen reacties geplaatst worden op de weblog van de heer Maaten, jammer want hierdoor geeft hij zelf geen mogelijkheid tot een vrije en democratische conversatie met het volk. Ik heb hem in ieder geval op de hoogte gebracht van deze posting via de mail.

  geplaatst op
 • Zag het bericht gisteren voorbijkomen en als ik het goed heb begrepen is het eigenlijk niets meer of minder dan een ludieke aktie. Uit onderzoek blijken politici als meest irritant uit de bus komen gevolgd door pop-ups. Maaten wil als #1 iets gaan doen aan #2. Het gaat werkelijk nergens over maar het is 'm in ieder geval wel gelukt om landelijk aandacht te krijgen voor zijn aktie.

  geplaatst op
 • Laten we de irritaties nou gewoon in de goede volgorde aanpakken. Eerst nummer 1, dan nummer 2, etcetera.

  geplaatst op
 • Meest irritante pop-up van de dag: Jules Maaten himself.

  geplaatst op
 • LOL: "Want sommige pop-ups blijken helemaal geen pop-ups te zijn en kunnen dus door geen enkele pop-up blocker tegengehouden worden". Scary sh*t! Dit heeft een hoog internetarcheoloog (http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/003432.html)-gehalte..Politici mogen zich vanzelfsprekend met alles bemoeien, maar laten ze zich ajb even voorlichten alvorens de pers te zoeken!!!

  geplaatst op
 • Een hele domme meneer dit.

  geplaatst op
 • Vandaag zegt internet guru Maaten dat het allemaal maar een grapje was. Maar… dat wil nog niet zeggen dat er geen kritiek mag komen op wie het gebruikt als een vrijplaats om te treiteren… aldus Nederlands hoop in bange EU dagen.

  Wat is zijn punt nou precies? De gevoelige snaar is niet zo zeer de pop-up’s, dat is een zaakje waar we gezamenlijk wel uitkomen maar het is de heer Maaten zelf die zichzelf met stip op 1 zet in de nationale irritatielijst. Ik wens hem dan ook vele pop-up’s toe!

  geplaatst op
 • Hallo Bas zo te lezen heb je veel ervaring op het gebied website bouwen. Ik zelf ben ook een startende ondernemer en heb de ambitie om hoog in google te scoren. Zou jij mijn website willen bekijken en mij van tips willen voorzien.
  <a >kledingadvies</a>

  geplaatst op
 • Nogmaals mijn website:https://ilovestyle.nl/

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.