Stadsdeel Amsterdam Zuidoost lanceert viral game

Stadsdeel Amsterdam Zuidoost lanceert viral game

Stadsdeel Amsterdam Zuidoost heeft een online game gelanceerd om de bekendheid van Zuidoost te vergroten. Omdat veel mensen niet weten wat voor leuks er te doen is in Amsterdam Zuidoost en omdat de traditionele media niet altijd toereikend is, heeft het stadsdeel gekozen voor de ontwikkeling van een viral game.

Stadsdeel Zuidoost is één van de eerste overheden die een ‘viral marketing’ actie inzet voor stadspromotie. De game, Next Station Zuidoost genaamd, speelt zich af in de Amsterdamse metro die langs alle key-locaties van Zuidoost rijdt. Deelnemers moeten de metro op tijd stoppen bij de juiste halte, te herkennen aan een foto. Het concept voor de game en de realisatie ervan komt uit handen van Green Orange. De game wordt o.a. via de sites van de deelnemende bedrijven aangeboden, dit zijn: het GVB, Praxis Zuidoost, IKEA Amsterdam, Pathe ArenA en Amsterdam ArenA.

Bron: Admanager


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Check ook deze Amsterdamse promotie, Cohen aan de bal:
    http://youtube.com/watch?v=IPNKb6KNCO0

    geplaatst op
  • Ik vind het niet echt een game.... het is meer gokken met een klein beetje kennis. Van een game verwacht ik toch veel meer interactiviteit, beleving en uitdaging. Het zou leuk zijn als game bedrijven meer worden betrokken bij het ontwikkelen van goede games, of bijvoorbeeld de studenten van opleidingen zoals de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.