Blogger in het Nederlands

2 juni 2006, 11:01

Google wil in Nederland haar marktaandeel in blogs uitbreiden. Blogger, de blogafdeling van Google, is nu ook beschikbaar in het Nederlands. Ik merkte het pas vanmiddag toen ik mijn dagelijkse Engelstalige blog voor publicatie aanbood. De vertaling levert grappige woorden op: uw publicatie wordt nu geüpload. Geen gezicht. Als dat on-Nederlandse woord dan toch gebruikt moet worden dan had ik gekozen voor ge-upload; maar ik heb me niet verdiept in de laatste spellingsregels. Overigens krijgt een blogger op Blogger geen keuze om Engelse of Nederlandse instructies te kiezen. Wat doet een Engelsman in Nederland die geen Nederlands kent en net begint aan een nieuw blog in het Engels?

Jak Boumans is adviseur content strategie bij Electronic Media Reporting, een bureau actief sinds 1990 en gespecialiseerd op het gebied van content. Electronic Media Reporting kent vier werkgebieden: strategisch advies: studies: evaluatie en audits van projecten (o.a. voor de EU); publicitaire producties (nieuwsbrieven, boeken, congressen, reizen). Jak Boumans houdt een dagelijks, Engelstalig blog Buziaulane bij over de contentindustrie. Jak Boumans is ook een van de organisatoren van de multimedia contentwedstrijd Europrix.nl en de Nederlandse voorselectie van de World Summit Awards. ook is hij promotor van de Europrix Top Talent Award, een multimedia wedstrijd voor jonge producenten. Hij is tevens secretaris van de European Academy of Digital Media. Jak Boumans publiceert nationaal en internationaal. Hij publiceerde in 1986 het Online Handboek (Spectrum). Hij levert ook bijdragen aan vakstudies zoals E-Content, Technologies and Perspectives for the European Market (2004).

Categorie
Tags

11 Reacties

  Robert

  Jak, wat is nu de nieuwswaarde hiervan? En als je iets wilt vertellen hierover kom dan in ieder geval met een link waar we meer kunnen lezen over deze nieuwe koers van Blogger.


  2 juni 2006 om 11:32
  Oof

  Ik heb een 8 jarig ernstig ziek mannetje een jaar lang laten loggen op blogger zonder enige kennis van Engels en klein beetje hulp, dus een volwassen Engelsman moet er ook wel mee wegkomen. En anders gaat ie toch lekker ergens anders loggen. En Google krijg je toch ook een NL pagina voorgeschoteld.


  2 juni 2006 om 12:16
  jakbou

  Beste Robert, de algemene nieuwswaarde van het bericht wordt mede aangegeven door Willem. Bovendien doet Google dit niet zomaar, maar om marktaanddel te halen. Ik heb geen link om dat te staven, maar misschien kan Google Benelux dit bevestigen. Verder merkte ik de Nederlandse versie pas op toen ik mijn blog aanbood ter publicatie (uploaden). Google Blogger had niet de moeite genomen om de invoering van deze versie aan de bloggers in Nederland, Vlaanderen (?), Zuid-Afrika (?), Nederlandse Antillen (?) mee te delen.


  2 juni 2006 om 12:19
  Oof

  @Jak: Nog een paar van die reacties en het wordt hen allen duidelijk.


  2 juni 2006 om 12:52
  Ramon Stoppelenburg

  En toch is het mij allemaal duidelijk. Vond de Nederlandse versie ook niet je-van-het en heb de taal gewoon weer gewijzigd naar het Engels.

  Daar kun je direct na het inloggen mee beginnen, zie de link ‘Wijzig taal’ op je ‘Dashboard’.


  3 juni 2006 om 10:00
  jakbou

  DE constatering dat je geen voorkeurstaal kunt kiezen is onterecht. Op het dashboard van Blogger kan men de voorkeurstaal instellen.


  4 juni 2006 om 13:30
  F.J.J. de Gooijer

  Dinsdag 9 januari 2007. Het is mij vandaag onmogelijk om mijn weblogs van blogger te openen. Wat is er aan de hand?


  9 januari 2007 om 16:37
  Trendmatcher

  Het lijkt me niet dat Marketingfacts fungeert als Blogger helpdesk, maar dat terzijde.

  Ik heb geen problemen om mijn meer dan 10 verschillende Blogger weblogs te benaderen…


  9 januari 2007 om 16:59
  jakbou

  @F.J.J. de Gooijer. Ik ben inderdaad geen nationale helpdesk voor Blogger. Ik meen gelezen te hebben dat Blogger een tijdje gesloten zou zijn voor onderhoud.

  @Trendmatcher. Het leek een probleem te worden met de invoering van het Nederlandstalige publishing systeem.


  10 januari 2007 om 16:04
  mimi

  Iemand enig idee hoe je smileys kan gebruiken in comments op blogger?

  Ik zou er heelllllllllllll blij mee zijn


  10 maart 2009 om 13:29
  Smithe

  my brother’s brother Smithe introduce my name, I come from a country that is far Indonesia hopefully I can get in on the brother sister have this site .. me through my direct entry as the first member indonesia ya? who join in here?


  21 juni 2009 om 07:41

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!