Blogger in het Nederlands

Blogger in het Nederlands
,

Google wil in Nederland haar marktaandeel in blogs uitbreiden. Blogger, de blogafdeling van Google, is nu ook beschikbaar in het Nederlands. Ik merkte het pas vanmiddag toen ik mijn dagelijkse Engelstalige blog voor publicatie aanbood. De vertaling levert grappige woorden op: uw publicatie wordt nu geüpload. Geen gezicht. Als dat on-Nederlandse woord dan toch gebruikt moet worden dan had ik gekozen voor ge-upload; maar ik heb me niet verdiept in de laatste spellingsregels. Overigens krijgt een blogger op Blogger geen keuze om Engelse of Nederlandse instructies te kiezen. Wat doet een Engelsman in Nederland die geen Nederlands kent en net begint aan een nieuw blog in het Engels?


Geplaatst in

Delen



Er zijn 12 reacties op dit artikel

 • Jak, wat is nu de nieuwswaarde hiervan? En als je iets wilt vertellen hierover kom dan in ieder geval met een link waar we meer kunnen lezen over deze nieuwe koers van Blogger.

  geplaatst op
 • Op mijn weblog heb ik de nieuwswaarde hiervan als volgt geformuleerd:
  "Een van de weinige bezwaren om Blogger te gebruiken als tool bij het introduceren van weblogs bij beginners was dat de schil Engelstalig is. Vanaf nu is Blogger echter in het Nederlands beschikbaar. Dat geldt ook voor de HELP bestanden. Dit maakt het werken met deze tool bijv. met basisschoolleerlingen nog laagdrempeliger!"

  geplaatst op
 • Ik heb een 8 jarig ernstig ziek mannetje een jaar lang laten loggen op blogger zonder enige kennis van Engels en klein beetje hulp, dus een volwassen Engelsman moet er ook wel mee wegkomen. En anders gaat ie toch lekker ergens anders loggen. En Google krijg je toch ook een NL pagina voorgeschoteld.

  geplaatst op
 • Beste Robert, de algemene nieuwswaarde van het bericht wordt mede aangegeven door Willem. Bovendien doet Google dit niet zomaar, maar om marktaanddel te halen. Ik heb geen link om dat te staven, maar misschien kan Google Benelux dit bevestigen. Verder merkte ik de Nederlandse versie pas op toen ik mijn blog aanbood ter publicatie (uploaden). Google Blogger had niet de moeite genomen om de invoering van deze versie aan de bloggers in Nederland, Vlaanderen (?), Zuid-Afrika (?), Nederlandse Antillen (?) mee te delen.

  geplaatst op
 • @Jak: Nog een paar van die reacties en het wordt hen allen duidelijk.

  geplaatst op
 • En toch is het mij allemaal duidelijk. Vond de Nederlandse versie ook niet je-van-het en heb de taal gewoon weer gewijzigd naar het Engels.

  Daar kun je direct na het inloggen mee beginnen, zie de link 'Wijzig taal' op je 'Dashboard'.

  geplaatst op
 • DE constatering dat je geen voorkeurstaal kunt kiezen is onterecht. Op het dashboard van Blogger kan men de voorkeurstaal instellen.

  geplaatst op
 • Dinsdag 9 januari 2007. Het is mij vandaag onmogelijk om mijn weblogs van blogger te openen. Wat is er aan de hand?

  geplaatst op
 • Het lijkt me niet dat Marketingfacts fungeert als Blogger helpdesk, maar dat terzijde.
  Ik heb geen problemen om mijn meer dan 10 verschillende Blogger weblogs te benaderen...

  geplaatst op
 • @F.J.J. de Gooijer. Ik ben inderdaad geen nationale helpdesk voor Blogger. Ik meen gelezen te hebben dat Blogger een tijdje gesloten zou zijn voor onderhoud.

  @Trendmatcher. Het leek een probleem te worden met de invoering van het Nederlandstalige publishing systeem.

  geplaatst op
 • Iemand enig idee hoe je smileys kan gebruiken in comments op blogger?
  Ik zou er heelllllllllllll blij mee zijn

  geplaatst op
 • my brother's brother Smithe introduce my name, I come from a country that is far Indonesia hopefully I can get in on the brother sister have this site .. me through my direct entry as the first member indonesia ya? who join in here?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.