Toch doorbraak van RSS?

Toch doorbraak van RSS?

Toch doorbraak van RSS?Telegraaf schrijft vanmorgen dat het Openbaar Ministerie (OM) een RSS-service is gestart. Er zijn twee OM-feeds: een nieuwsfeed en een dossierfeed. De eerstgenoemde bevat alle nieuws- en persberichten die op om.nl geplaatst worden. De dossierfeed geeft alle wijzigingen in een bepaald dossier door.

Daarnaast schrijft Emerce dat toeleveranciers van Nederlandse webwinkels en prijsvergelijkingssites zich beginnen te orienteren op de XML-toepassing RSS. Met XML kunnen ze de elektronische voorraadsystemen van hun afnemers automatisch voeden en bijwerken. Emerce verwijst daarbij naar de Haagse RSS-dienst Febber.com, dat onder meer Philips en het Ministerie van Economische Zaken als klant heeft.

Tot slot lijken ook investeerders steeds meer belangstelling te hebben in RSS-diensten. Eerder schreven we over de overname van FeedRead en Nieuwstijger door De Heus Multi Response Media, vanmorgen meldt (opnieuw) Emerce dat eVentures een belang neemt in RSS-blogportaal Bliep.nl (nog gefeliciteerd Marco!).


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Voor een doorbraak is interesse van een groot publiek natuurlijk ook belangrijk. Dat ontbreekt er nog behoorlijk aan. Niet gek met de huidige generatie RSS-lezers. En trouwens, niemand kan nog in één zin uitleggen wat RSS nu precies is.

    geplaatst op
  • Ben daarom ook benieuwd naar de resultaten van dit onderzoek.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.