Prepare Your Hair

Prepare Your Hair
,

Ik kwam onlangs (eindelijk) weer eens een online campagne tegen met een origineel en vernieuwend component. Het betreft de Prepare Your Hair campagne van de Opel Astra TwinTop editie

Hoewel de campagne vrij beperkt in opzet is, geeft de mobiele integratie het een orginele twist. Men geve bij binnenkomst zijn/haar naam en mobiele telefoonnummer af en vervolgens begint het filmpje te spelen. Tegelijk met het filmpje (waarin iemand belt) wordt de bezoeker gebeld op zijn mobiel en loopt het telefoongesprek synchroon met het filmpje. Naar mijn mening had de campagne nog veel breder in opzet kunnen zijn, met dit mechanisme als centraal item. Daarom kudo’s voor het mechanisme, jammer van het overall resultaat.


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Link is http://www.prepareyourhair.nl/

  geplaatst op
 • Dank Arash, valt niet mee een URL juist te typen :). Link is inmiddels aangepast!

  geplaatst op
 • Ja, die had ik vorige week al naar Marco gestuurd... ;) Zeker ergens diep in z'n inbox beland, hehehe.

  Vorige week werkte het bellen overigens niet, waarschijnlijk te druk. :) Dit weekend werkte het wel, erg leuk opgezet.

  geplaatst op
 • Leuk! Personalised video campaigns gaan volgens mij nu een grote vlucht nemen. Doet me denken aan de actie van de SP. Nu met spraak erbij. Straks is ook de spraak gepersonaliseert (hallow Erwin!). En daarna gaat het reageren op wat we zeggen. Komt dat bvb weer op een billboard. En kunnen anderen dat weer zien. Het wordt steeds gekker. Maar wel ook leuker.

  geplaatst op
 • Sorry Simon, ben inderdaad op dit moment extreem druk (zoals je wellicht hebt gemerkt aan mijn postings en mijn reactiesnelheid op emails ;-)

  geplaatst op
 • Leuk om te zien idd.
  Een paar weken geleden was het zelfde mechanisme ook al te vinden in de Rabobank wervingscampagne. Dus spam ook je vrienden alhier ;-)
  klik

  geplaatst op
 • Ondanks dat beide campagnes hetzelfde idee hebben, is die van de Rabobank naar mijn mening stukken beter uitgevoerd. Doordat je andere mensen aan kan dragen met mobiele nummer en e-mailadres, heeft de ontvanger geen idee wat hem/haar te verwachten staat bij het openen van het filmpje dat via e-mail verstuurd is.
  Bij de Opel-campagne moet de gebruiker zelf zijn/haar telefoonnummer opgeven, waardoor het verassinselement een stuk kleiner is.

  geplaatst op
 • Beste Jan Willem,
  Het is de bedoeling dat je mensen aandraagt bij deze campagne. Als je het filmpje uitkijkt dan zie je vanzelf een send to a friend formulier. Je kunt deze boodscahp dus ook gewoon per email van een vriend binnenkrijgen.
  Trouwens is deze ook wel leuk: http://www.analyzeblood.be/EN als je van dit soort spul houd.
  Concept is trouwens door By the Way Advertainment te Brussel.
  Groet..

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.