• Mobile
  wordt gesponsord door

Nieuwe kans op .EU domeinnamen vanaf 7 juni

Nieuwe kans op .EU domeinnamen vanaf 7 juni

Het vastleggen van .EU domeinnamen kon als eerste tijdens de Sunrise fase (de registratiefase voor merkhouders en bedrijven). Een heleboel aanvragen uit die fase komen opnieuw beschikbaar. Deze registraties zijn na controle van de benodigde documenten afgewezen, of de juiste documenten zijn niet op tijd bij EURid binnengekomen. In de Whois is te zien om welke namen het gaat. Deze namen komen batchgewijs (wekelijks, elke dinsdag een deel) vrij, vanaf 7 juni. Staat er in de whois geen datum bij de domeinnaam, dan moet je dus wachten tot de volgende batch.


Geplaatst in

DelenEr zijn 17 reacties op dit artikel

 • Ik denk niet dat .EU domein heel erg populair zou worden. Er komen steeds nieuwe TLD domeins op de markt bijv. .eu, .mobi, .tel enzo. Als wij al de domeinnamen laten registeren dan zijn wij gauw veel geld kwijt.

  geplaatst op
 • De gehele invoering van de .EU domeinnamen heeft een enorm hoog aantal aanvragen opgeleverd. De teller staat nu op 1.765.809 aanvragen, een ongekend hoog aantal voor een nieuwkomer. Hiermee is .EU nu de vierde extensie in Europa, na Duitsland, Engeland en Nederland. Op de wereldranglijst staat de .EU-extensie op de 8e plaats. Nederland zelf is overigens een goede derde in het aantal .EU domeinnaamaanvragen, na Duitsland en Groot-Brittannië.

  Qua hoeveelheid aanvragen kunnen we dus zeker stellen dat de .EU domeinnamen tot nu toe een groot succes zijn. Nu is het alleen de vraag of bedrijven de namen ook echt gaan communiceren naar de buitenwereld. De meeste consumenten kennen de TLD nog niet denk ik en zullen die daardoor ook niet snel spontaan intypen.

  geplaatst op
 • Leuk dat ze vrijkomen, het valt nog mee dat ze überhaupt beoordeeld zijn. Het is op hets chandalige af dat we al sinds 14 februari met domeinen uit sunrise 2 zitten met de status 'initial'.

  geplaatst op
 • Hoe laat precies komen de domeinen vrij? Ik heb namelijk een domeintje op het oog die nu 'hangende aanvraag' is (hoe leuk kan je het vertalen :)) en 7 juni vrij komt. Iemand ook enig idee wat een beetje kekke registrar is die direct op het juiste tijdstip regt tegen een fatsoenlijke prijs?

  Jochem

  geplaatst op
 • Er is naar mijn weten niets bekend gemaakt over de tijd of over de procedure. Na het plaatsen van dit bericht heb ik per e-mail contact gezocht met Eurid met deze vragen. Zodra ik een antwoord krijg zal ik dat hier plaatsen.

  geplaatst op
 • @Jochem: Ik kan je TransIP aanraden, zij hebben een goed geautomatiseerd bestelsysteem. Ook de prijs is zeer redelijk.

  http://www.transip.nl

  geplaatst op
 • @Koen, grappig ik heb vandaag (gisteren) juist contact met hen gezocht, volgende antwoord kreeg ik van hen op de vraag of ik een automatische registratie kon doen op het domein:

  Nope! Wij bieden geen pre-registratie meer aan.

  Met vriendelijke groet,(De vrij informele reactie komt omdat degene die reageerde mij waarschijnlijk herkende van een forum.)

  Dus ik zoek nog even verder. Het zal waarschijnlijk een registrar worden die specifiek 'monitor'-diensten aanbied, aangezien registrars die dat niet hebben dat niet speciaal gaan (laten) schrijven voor 1 maal.

  geplaatst op
 • @Jochem, ik werk zelf oa voor Initworks en wij bieden wel pre-registratie aan voor aanstaande 7 juni.

  geplaatst op
 • Internetextensie .eu is inmiddels uitgegroeid tot nummer acht op de wereldranglijst van meest gebruikte internetextensies. Dat meldt het Europese agentschap Eurid, dat tot 2010 bevoegd is voor de toekenning van .eu-domeinnamen. Eurid telde 1.800.534 actieve domeinnamen met extensie .eu (bron: Het Volk).

  geplaatst op
 • De namen kunnen vanaf 11.00 uur belgische tijd (en dus ook Nederlandse) worden aangevraagd is bekend gemaakt.

  geplaatst op
 • Over 3 kwartier is het zover, iedereen er klaar voor? :)

  geplaatst op
 • Ja, ben erg benieuwd!
  Je hoort er niet veel over, terwijl er erg mooie domeinen nog voor het oprapen liggen, houden zo!

  geplaatst op
 • Jammer, mislukt. Ik hoopte zo hard dat niemand jochem.eu had gezien ;).

  geplaatst op
 • En hoppaaa, de whois van EURid ligt er alweer uit na amper 10 minuten. Zou het nou echt zo lastig zijn om te zorgen voor voldoende capaciteit??

  geplaatst op
 • ik kan mijn eigen domeinen niet eens controleren, alles ligt wederom plat. Inderdaad weer slecht om te zorgen voor wat extra capaciteit op die dagen, desnoods tijdelijk wat extra capaciteit moet toch voldoende zijn

  geplaatst op
 • Jammer... Had graag mijn nick (autohuur) als .eu gewild :(

  geplaatst op
 • autohuur was inderdaad een mooie aanvulling op de collectie....

  enfin,

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.