Belastingdienst valt in de prijzen

Belastingdienst valt in de prijzen

De Belastingdienst heeft de e-Overheid Award 2006 gewonnen. De prijs ging dit jaar naar de beste Europese aanbesteding op ICT-gebied. Initiatiefnemer Kenniscentrum e-Overheid wilde zo overheid en bedrijfsleven tot samenwerking aanzetten. Andere genomineerden waren het Centrum voor Werk en Inkomen en de provincie Noord-Brabant.

De Belastingdienst kwam als winnaar uit de bus omdat voor de aanbesteding van een nieuw softwarepakket gebruik werd gemaakt van de zogeheten concurrentiegerichte dialoog. Hierbij wordt een aantal geschikte inschrijvers uitgenodigd om schriftelijk met de opdrachtgever een dialoog te voeren over hoe de opdracht zal worden uitgevoerd. De opdracht moet uiteindelijk gegund worden aan de inschrijving die economisch het voordeligst is.

Ondernemingen krijgen volgens de jury zo de mogelijkheid ‘actief mee te denken en ook alternatieven aan te dragen’ voor de opdracht. De interactie tussen de Belastingdienst en de marktpartijen verliep dankzij de gekozen methode ‘zeer goed’. De dienst slaagde er met succes in ‘om de aanbestedingen van papier naar praktijk te vertalen’, aldus de jury.

De e-Overheid Award en de overige Nationale ICT Awards werden dinsdagavond uitgereikt in Den Haag. De ICTRegie Award ging naar Peter Boncz, van het Centrum voor Wiskunde en Informatica, voor het ontwikkelen van nieuwe zoektechnieken. IZIT, een platform van Twentse zorgaanbieders, won de InnovatieSalon Award voor samenwerking en de NBL Award van Nederland BreedbandLand was voor Roessingh Research and Development.

Bron:
http://www.binnenlandsbestuur.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

 • Zelden heb ik een grotere flauwekul gelezen.

  De aanbesteding was kwalitief gezien een van de slechtste stukken die de Belastingdienst ooit geproduceerd heeft op ICT gebied. Zo slecht, dat ze zelf niet goed wisten wat ze moesten vragen.
  Vroeger, voordat er miljoenen aangevraagd worden om de ICT te "repareren" kwam zo'n stuk de deur niet eens uit.
  En nu knippert er niemand met zijn ogen.
  Het toppunt van onbeschaamdheid is dat ze die hitaat hebben laten invullen door het bedrijfsleven door middel van een "concurrentie gerichte" dialoog. En zoiets vult het bedrijfsleven gráag in, een betere kans om de buit binnen te halen is er niet.

  En die handelswijze wordt nu prijzenswaardig genoemd ?
  Door wie, door het bedrijfsleven ?
  Zou ik ook gedaan hebben hoor, in hun plaats, iemand moet het geld verdienen :-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.