The Hanso Foundation: Lost gaat online verder en verder

6 mei 2006, 19:23

In mijn huis kijken we series alleen nog via de bittorrent (& dan op de beamer) en zo volgen we een uitzendschema dat wat voor ligt op Nederland. Afgelopen woensdag werd het startschot gegeven voor de ‘Lost Experience’. Tijdens de reclameblokken in de UK werd een commercial uitgezonden: The Hanso Foundation, reaching out to a better tomorrow. Discover the experience for yourself. Call 877-HANSORG.

De reacties bleken ook voor de bedenkers overweldigend:

“We were blown away,” said Steve McPherson, ABC’s president of prime-time entertainment. “It opened in Europe first and the lines just absolutely exploded, shut down several times, with a huge portion of the callers calling from the United States. In hindsight, you would want more and more and more [lines]. But we had a lot. We anticipated a good response, but this response has been overwhelming.”

De Lost Experience is een alternative-reality game gebaseerd op de show. Via verschillende blogs kunnen we ook in Nederland al meespelen, naar de commercial kijken en naar de telefoonboodschappen van de Hanso Foundation luisteren.

http://thelostexperienceclues.blogspot.com

http://www.thelostexperience.com

http://community.livejournal.com/castaways/

http://www.lost-tv.com

Op de officiele ABC site is het stil, maar wikipedia is helemaal bij.

Antoinette Hoes is interactive strategy director & managing partner bij Leylines, een onafhankelijk bureau voor interactieve strategie & online PR en mediainzet. Ze geeft cursussen new media management bij het Post HBO programma van het Centrum voor Communicatie en Journalistiek van de Hogeschool Utrecht. Zij is geïnteresseerd in online communities & what makes them tick, games, AI en alle mogelijke mooie manieren van online met klanten interacteren. Leylines helpt organisaties en merken hun doelstellingen te realiseren met het inzetten van: Interactieve strategie Geintegreerde interactieve media en middelenstrategie Mediaplanning & Media-inkoop Online PR & seeding Campagne Management & Optimalisatie "We're in an information economy. They teach you that at school. What they don't tell you is that it is impossible to move, to live, to operate at any level without leaving traces, bits, seemingly meaningless fragments of personal information. Fragments that can be retrieved, amplified." (Gibson, 1988: 30)

Categorie
Tags

15 Reacties

  buxx

  Ik volg ook al heel wat series via Torrents, heel erg prima. Maar ik krijg het niet helemaal mee, is dit de moderne versie van de stichting die achter de bunker en het eten zit in LOST en is daar nu een spin-off van gemaakt of iets anders.

  Ik kan het niet echt vinden.


  6 mei 2006 om 21:58
  finzend

  “In mijn huis kijken we series alleen nog via de bittorrent… Tijdens de reclameblokken trok een commercial de aandacht”

  Uhm.. Commercials via Bittorrent?

  Offtopic: WTF is er aan de hand met Michael? Is ie gebrainwashed om Henry te bevrijden?


  7 mei 2006 om 04:46
  amsterdamant

  @ Zesser, Neen de commercial inderdaad niet via de bittorrent. Ik ben zo sneu dat ik ook online nog even ga kijken wat er voor een nieuws is 🙁

  Offtopic: Walt voor Henry?


  7 mei 2006 om 05:37
  Roy Huiskes – chapter42

  lekkere spoilers 😉 en het kijken van series via bittorrent is ook diefstal. volgens brein 🙂


  7 mei 2006 om 06:38
  amsterdamant

  Laat ik mijn slechte geweten nou steeds in slaap sussen met de gedachte dat ik nog steeds voor mijn kabel-tv-abonnement betaal & daar Lost (alleen later) wordt uitgezonden. Draag ik mijn steentje bij, toch 😉


  7 mei 2006 om 06:51
  Roy Huiskes – chapter42

  hehehe, als je de reclames niet wegzapt 😉 overigens zou ik als de kabelmaatschappijen was zulke serieus dus Pay per view aanbieden. Vooral de HBO series doen het goed en dan hoef je niet zelf de DVD’s te kopen of koop je juist de DVD’s omdat het goedkoper is.


  7 mei 2006 om 08:36
  finzend

  @Roy: klopt, als ze daar nou eens mee waren begonnen ten tijde van Napster! Maar nee, eerst moet alles de illegaliteit in voordat die logge organisaties doorhebben wat de klant wil.

  @ant: offtopic: met als randvoorwaarde zelfmoord???


  7 mei 2006 om 10:31
  punkey

  Jeetje…weer een hele community en bulk raadsels die ik nu moet gaan volgen. Erg goede zet van ABC. Ben benieuwd wat voor gevolgen het weer voor de serie gaat hebben. Want het is wel erg opvallend dat in de laatste afleveringen (via Bittorrent) erg veel prangende vragen van lezers ineens werden verduidelijkt

  Offtopic: Het was geen zelfmoord, hij schoot in zijn arm. Maar talking ‘bout a plot-twist!!!


  7 mei 2006 om 14:43
  buxx

  Zodat het leek dan Henry het heeft gedaan.


  8 mei 2006 om 06:39
  Karin

  ahem… zonder teveel willen spoilen: ik mis dé site waarop werkelijk alles over Lost terug te vinden is: op http://www.lostpedia.com een heuze wiki met alle ins & outs. Voor het geval jullie die nog niet kenden 🙂


  8 mei 2006 om 18:28
  Lies

  Series binnen halen via torrents gaat de laatste tijd moeilijker heb ik de indruk. Heel vaak zijn er fake-afleveringen bij de ‘oogst’ of de download stopt op 75% om niet meer te kunnen starten.

  Kost veel tijd en ergernis. Nu series zoals Lost ook zo’n hele ‘experience’ erbij hebben, is het des te leuker om helemaal bij te zijn. Lost koop ik tegenwoordig in de iTunes Music Store – heb je wel een account in de VS voor nodig, best een gedoe.


  13 mei 2006 om 06:57
  jopie.

  Even offtopic.. via usenet haal ik de series gewoon op volle snelheid binnen. Voor €7,50 heb je al een payserver.


  13 mei 2006 om 09:03
  Michel

  @Jopie: gratis kan je ze ook op voldoende snelheid binnenhalen 😉


  13 mei 2006 om 13:05
  joske

  inderdaad torrents zijn niet meer zo snel als een maand geleden

  ben terug aan het downloaden geslagen via mIRC de laatste twee 223 en 224 kwamen gemiddeld tegen 120kb/sec binnen


  25 mei 2006 om 21:44

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!