• Mobile
    wordt gesponsord door

Het M-woord

Het M-woord
,

Op de computers van verscheidene Amerikaanse schooldistricten, bestaat het M-woord. Dit keer geen zedelijkheidscensuur van de preutsheidsbrigade op het woord masturbatie, of censuur van de softwarepolitie op het woord Microsoft, maar een actie van de schoolbestuurders op MySpace.

Deze ontmoetingsplaats wordt als controversieel ervaren voor leerlingen en leraren door schoolbestuurders, o.a. in Texas. Zodra het woord MySpace op een site of een blog verschijnt, wordt de site of blog geregistreerd en bij een volgende opvraging eruit gefilterd. Sommige blogs ontwijken intussen het filter met woordomkeringen of het gebruik van diakritische tekens: moc.ecapSyM, MySp@ce en M/y/S/p/a/c/e/ . /c/o/m/; ook wordt MySpace als illustratie meegestuurd, dit om het filter te ontwijken.

Lees het nieuwe blog over leren en internet van de blogfanatiekeling Andy Carvin. Het nieuwe blog is “to guide educators through the ins and outs of what’s often referred to as “Web 2.0,” including blogging, podcasting, vlogging, RSS, social software and community networks”.

Voor meer informatie.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • ietwat off topic mogelijk, maar toch...

    Op de wonderbaarlijke chat van Joghem Niemantsverdriet (http://www.nobodyhere.com) komen veel Amerikaanse scholieren. Toen ik informeerde hoe ze in hemelsnaam op de site van deze Rotterdamse kunstenaar terecht kwamen was het antwoord: 'Bijna alles is ontoegankelijk. De docenten geloven niet in het net en we kunnen er nauwelijks op.'

    geplaatst op
  • Zoals ik al eerder heb gezegd hier: god, wat ben ik blij dat ik niet in de VS van A woon.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.