Het M-woord

4 mei 2006, 20:32

Op de computers van verscheidene Amerikaanse schooldistricten, bestaat het M-woord. Dit keer geen zedelijkheidscensuur van de preutsheidsbrigade op het woord masturbatie, of censuur van de softwarepolitie op het woord Microsoft, maar een actie van de schoolbestuurders op MySpace.

Deze ontmoetingsplaats wordt als controversieel ervaren voor leerlingen en leraren door schoolbestuurders, o.a. in Texas. Zodra het woord MySpace op een site of een blog verschijnt, wordt de site of blog geregistreerd en bij een volgende opvraging eruit gefilterd. Sommige blogs ontwijken intussen het filter met woordomkeringen of het gebruik van diakritische tekens: moc.ecapSyM, MySp@ce en M/y/S/p/a/c/e/ . /c/o/m/; ook wordt MySpace als illustratie meegestuurd, dit om het filter te ontwijken.

Lees het nieuwe blog over leren en internet van de blogfanatiekeling Andy Carvin. Het nieuwe blog is “to guide educators through the ins and outs of what’s often referred to as “Web 2.0,” including blogging, podcasting, vlogging, RSS, social software and community networks”.

Voor meer informatie.

Jak Boumans is adviseur content strategie bij Electronic Media Reporting, een bureau actief sinds 1990 en gespecialiseerd op het gebied van content. Electronic Media Reporting kent vier werkgebieden: strategisch advies: studies: evaluatie en audits van projecten (o.a. voor de EU); publicitaire producties (nieuwsbrieven, boeken, congressen, reizen). Jak Boumans houdt een dagelijks, Engelstalig blog Buziaulane bij over de contentindustrie. Jak Boumans is ook een van de organisatoren van de multimedia contentwedstrijd Europrix.nl en de Nederlandse voorselectie van de World Summit Awards. ook is hij promotor van de Europrix Top Talent Award, een multimedia wedstrijd voor jonge producenten. Hij is tevens secretaris van de European Academy of Digital Media. Jak Boumans publiceert nationaal en internationaal. Hij publiceerde in 1986 het Online Handboek (Spectrum). Hij levert ook bijdragen aan vakstudies zoals E-Content, Technologies and Perspectives for the European Market (2004).

Categorie
Tags

2 Reacties

  justien

  ietwat off topic mogelijk, maar toch…

  Op de wonderbaarlijke chat van Joghem Niemantsverdriet (www.nobodyhere.com) komen veel Amerikaanse scholieren. Toen ik informeerde hoe ze in hemelsnaam op de site van deze Rotterdamse kunstenaar terecht kwamen was het antwoord: ‘Bijna alles is ontoegankelijk. De docenten geloven niet in het net en we kunnen er nauwelijks op.’


  5 mei 2006 om 05:04
  Joost

  Zoals ik al eerder heb gezegd hier: god, wat ben ik blij dat ik niet in de VS van A woon.


  5 mei 2006 om 06:36

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!