Webshoppen stimuleert winkelbezoek

4 mei 2006, 09:26

Mensen die vaak online winkelen, lijken daardoor niet minder naar een ‘echte’ winkel te gaan. Het bezoek van traditionele winkels lijkt juist te worden gestimuleerd door webshoppen. Omgekeerd levert een bezoekje aan de winkelstraat ook een stimulans op voor het online winkelbezoek. Dat blijkt uit een promotieonderzoek van Sendy Farag van de Universiteit Utrecht.

Een opmerkelijk conclusie uit het onderzoek is dat beleidsbepalers rekening dienen te houden met negatieve effecten van webshoppen op het milieu. Die kunnen veroorzaakt worden door meer mobiliteit naar winkelcentra, naar aanleiding van webshoppen. Meer mobiliteit betekent namelijk meer milieuvervuiling.

Ook is de kans dat iemand een fanatieke webshopper wordt, afhankelijk van de internetervaring van de betreffende consument. Hoe meer ervaring met het web, hoe groter de kans dat de consument ook online winkelt. Doordat mannen, hoger opgeleiden en jongeren meer ervaring hebben dan andere groepen, behoren zij tot de belangrijkste webshoppers. Ook de snelheid van internetverbindingen speelt een rol.

Bron:

Adformatie 18, p.8.

Zie ook:

Shopping online and/or in-store? A structural equation model of the relationships between e-shopping and in-store shopping

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

  Marten van Haren

  Beste Lezer,

  Met bovenstaand bericht ben ik het helemaal eens. Dit is ook de reden voor mij geweest om een nieuw Europees digitaal warenhuis te openen die de echte shoppers dimensie overstijgt. Momenteel ben ik bezig met de opzet van een digitaal warenhuis waarbij het mogelijk is te shoppen zoals men dat gewend is in een echt warenhuis.

  Als commisionair van Constantino bied ik de mogelijkheid winkels te openen als EXTRA verkoopoutlet voor MKB’ers die geen geld hebben zelf met internet en e-commerce te stoeien. Jaja en dit voor zon € 100 euro per maand een eigen winkel met ongekende backoffice faceliteiten.

  Neem eens een kijkje op http://www.constantino.nl of stuur een e-mail. Op dit moment is Constantino nog in ontwikkeling met de eerste winkel maar zoek snel uitbreiding.

  Succes beste Shopper!

  Marten


  6 mei 2006 om 10:39

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!