• Mobile
  wordt gesponsord door

11 miljoen internetgebruikers

11 miljoen internetgebruikers
Door alle hectiek van gisteren zijn we helemaal vergeten de nieuwste cijfers van het CBS te melden:
(...) Medio 2006 heeft ruim 80 procent van de huishoudens met internet de beschikking over breedband. Dit was vier jaar eerder nog geen kwart. Hiermee heeft inmiddels tweederde van alle huishoudens breedband. Het aantal internetters nam toe van 8,9 miljoen in 2002 tot bijna 11 miljoen dit jaar. Ongeveer 6,6 miljoen van deze internetgebruikers kochten al eens goederen via internet. Dit waren er drie miljoen meer dan vier jaar terug. (...)
Meest opmerkelijke is de spectaculaire toename van breedbandinternet. In 2002 had nog maar 23 procent van de huishoudens met internet 'breedband'. In 2006 is dit aandeel toegenomen tot 82 procent. Bijna tweederde van deze huishoudens heeft een ADSL-verbinding. Internet is in 2006 in 80 procent van alle huishoudens aanwezig. Om te internetten wordt in vrijwel alle huishoudens een PC gebruikt. Bovendien heeft 17 procent ook internettoegang via de mobiele telefoon, palmtop of spelcomputer.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Nog meer cijfers over de Nederlandse markt. Volgens Arnout Hemel (Microsoft Nederland) hebben in Nederland zo'n half miljoen gebruikers van MSN of Windows Live messenger één of meerdere chatbots in hun vriendenlijstje staan. Op dit moment zijn er ongeveer 20 Nederlandse chatbots beschikbaar voor de messenger platforms. Microsoft wil het gebruik van bots stimuleren en heeft daarom, om de vindbaarheid te vergroten, een chatbot tabblad ingericht in de messenger programma's (via: Emerce).

  Erwin van Lun heeft een aardig overzicht van deze chatbots.

  geplaatst op
 • Onvoorstelbaar dat er nog 5 miljoen mensen zijn die thuis geen toegang hebben tot internet!

  geplaatst op
 • @maurice Nee hoor. Denk aan oude van dagen, instellingen voor moeilijk opvoedbare kinderen en zwakzinnigen, en je hebt er al een paar miljoen. Tel daarbij nog een aantal mensen op dat gewoonweg het geld niet heeft (waarvan een deel juist op werk wel weer internet heeft) en je komt een heel eind.

  geplaatst op
 • Gisteren publiceerde het CBS 'nieuwe' cijfers over het breedbandgebruik in Nederland (via NU.nl):

  (...) Met 28,8 aansluitingen per honderd inwoners behoort de dichtheid van het aantal breedbandaansluitingen in ons land tot de hoogste van de wereld. Van de twintig belangrijkste OESO-landen heeft alleen Denemarken meer aansluitingen (29,3 aansluitingen per 100 inwoners). Zuid-Korea (26,4 aansluitingen) en Finland (25 aansluitingen) volgen na Nederland. Het aantal breedbandaansluitingen is een indicator voor de het daadwerkelijk gebruik van internetdiensten en voor de ICT-geletterdheid van de bevolking. (...)

  Let wel, het gaat hierbij om cijfers over juni 2006!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.