Zoekmachines gaan strijden om MSN

Zoekmachines gaan strijden om MSN

Internetzoekmachines gaan dingen naar de gunsten van Microsofts internetportaal MSN. Dat is volgens Computergram het gevolg van de overname van Inktomi door internetportaal en MSN-concurrent Yahoo, eind december.

Door de overname lijkt het logisch dat Yahoo overstapt naar de zoekmachine Inktomi. Het gebruikt daar nu Google. Daarop zal MSN, dat nu Inktomi gebruikt, waarschijnlijk uitkijken naar een andere zoekmachine. MSN is altijd al huiverig geweest om diensten te kopen van bedrijven die het beschouwt als concurrent. MSN ziet ook Google als concurrent; overstappen hiernaar ligt niet voor de hand. Dat biedt andere zoekmachines weer een kans, zoals het Noorse Fast Search & Transfer, met zoekmachine Alltheweb.com.

Bron:
http://www.computable.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.