Zeker de helft van de internetters is bereid te betalen voor content

Zeker de helft van de internetters is bereid te betalen voor content

Consumenten tonen steeds meer bereidheid om te betalen voor online content. Volgens onderzoeksbureau Gartner zal de omzet uit online abonnementen de komende jaren met meer dan 500% groeien, van $517 mln in 2003 tot $3,5 mrd in 2007.

Met de groei van het aantal breedbandverbindingen neemt ook de bereidheid toe om te betalen voor informatie-, video- en amusementsdiensten op internet. In het onderzoek naar bestedingen aan media-abonnementen, dat Gartner binnenkort uitbrengt, zijn de bestedingen aan pornografie, gokken en internettoegang niet meegenomen.

Online abonnementen knagen volgens de onderzoekers aan het marktaandeel van kranten en tijdschriften, omdat mensen overstappen op de online edities van hun favoriete publicaties. Gartner verwacht dat de online abonnementen 12% van de markt voor gedrukte media afpakken in 2007.

Bron:
http://www.msnbc.com/news


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.