Your site counts!

Your site counts!

Met Nedstat Basic begon het… Aldus Durk-Jan, oprichter van Startpagina. En dat is eigenlijk ook waar voor het hele teller-gedoe. Nedstat is de vader van de gratis statistieken voor analyse van website bezoek en alle andere tellers hebben het trucje vooral goed afgekeken. Maar geen enkele andere Nederlandse teller kan tippen aan het succes van Nedstat.

Maar dit geeft ook aanleiding tot een soort haat-liefdeverhouding. Geliefd bij velen, verguisd bij enkelen. Nedstat workdt ook wel aangeduid als Notstat, ik denk vooral vanwege de arrogantie die men bij Nedstat uitstraalt. En eigenlijk is die arrogantie ook niet terecht.

Nedstat is een hele gemiddelde teller. Wat Opel is onder de personenwagens, dat is Nedstat onder de tellers. Iedereen heeft er ??n, maar droomt van een Ferrari. Uit de test blijkt dat er weliswaar geen grote manco’s zijn aan het produkt, maar ook niet echt supergave opties. Nedstat is zo vlak als onze polders, en misschien is het daarom wel zo’n succes. Of…

Of misschien is de populariteit te danken aan de hitlijsten? De uiteindelijke reden voor de webmaster om een tellertje te plaatsen is toch vooral om aan te tonen dat het grote publiek in zijn website is ge?nteresseerd, en dat er meer bezoekers komen dan bij de pagina van de buurman.

Meer over Nedstat en andere tellers kun je vinden op http://tellertest.com/


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.