Yahoo mixt betaalde en niet-betaalde resultaten

Yahoo mixt betaalde en niet-betaalde resultaten

Yahoo breidt zijn zoekresultaten naar eigen zeggen fors uit met het zogeheten content aggregation program. Yahoo biedt adverteerders de mogelijkheid om tegen betaling tussen de niet-betaalde zoek-resultaten te verschijnen. De gescheiden presentatie tussen betaalde en onbetaalde zoekresultaten wordt hiermee deels teniet gedaan.

Yahoo benadrukt echter dat bedrijven wel tegen betaling tussen de zoekresultaten kunnen verschijnen, maar niet de zoekresultaten kunnen be?nvloeden. Wie een plaats tussen de resultaten wil kopen, betaalt voor ??n internetadres jaarlijks 49 dollar. Voor de volgende negen adressen wordt jaarlijks 29 dollar gevraagd. Bij meer dan tien adressen kost plaatsing tien dollar per jaar.

De zoekmachine ontvangt van de bedrijven een bedrag (tussen de 15 en 30 dollarcent) voor elke klik op de betaalde link. Yahoo gebruikt deze technologie al langer op zijn productenzoekmachine, Yahoo Shopping.

“Met de invoering op de algemene zoekmachine hoopt het bedrijf zoekresultaten van hogere kwaliteit te leveren”, verklaart vice-president Tim Cadogan tegenover the Wall Street Journal. De reacties van analisten zijn vooralsnog terughoudend. Ze zijn bezorgd over de geloofwaardigheid en objectiviteit van de zoekresultaten.

Yahoo is niet de eerste die betaalde zoekresultaten mengt met de niet-betaalde. Looksmart en Inktomi, dat in december voor 235 miljoen door Yahoo werd overgenomen, doen dit al langer.

Bron:
http://www.webwereld.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.