Woonkrant.nl is een groot succes

Woonkrant.nl is een groot succes

Drie jaar geleden werd Woonkrant.nl gelanceerd, de digitale versie van het woonkatern van De Telegraaf, dat al veertig jaar bestaat. De website is een joint venture van De Telegraaf en European Estate Publishing (EEP).

Op de website bieden makelaars woningen aan. Algemeen directeur Ronald Veldhuijzen van Zanten heeft zo zijn redenen om een woningensite te brengen, terwijl de NVM-makelaars met Funda hun eigen site hebben. Niet alle makelaars zijn bij de NVM aangesloten. Een NVM-makelaar is verplicht alle woningen op internet te zetten, terwijl hij ze eerst aan relaties wil aanbieden en de NWM-woningen blijven op de Fundasite tot de akte gepasseerd is. De Woonkrant biedt meer mogelijkheden. Zo kunnen bezoekers hun woonwensen opgeven waarna zij geattendeerd worden als een dergelijk huis beschikbaar is. Makelaars worden wekelijks geinformeerd omtrent het aantal bezoekers van de site en wat deze bezoekers hebben opgevraagd. Sinds 2001 verstrekt Woonkrant ook redactionele content over onderwerpen als woningfinanciering, klussen en verhuizen. De helft van de bezoekers komt inmiddels voor deze content, de andere helft voor de database.

Bron: Media Facts nr. 1, p. 14, 2,2 p.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Lijkt me goed om op deze manier op de hoogte te blijven van de Nederlandse huizen markt

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.