• Mobile
    wordt gesponsord door

Wired analyseert Amerikaanse publieke hotspots: Wi-Fi moet gratis

Wired analyseert Amerikaanse publieke hotspots: Wi-Fi moet gratis

Wired heeft een interesse analyse geschreven over de wireless hamvraag: moet een publiek hotspot geld vragen voor het gebruik of niet? Een mooie quote uit het artikel:“Charging for online usage would be like charging for salt and pepper” (via hotspot.nl).

Aardig detail is dat Wifi voor de meeste Amerikanen nog een vaag begrip is. De meeste Amerikanen hebben nog weinig inzicht in wat wifi-technologie is en van de voordelen die het de gebruiker biedt. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Ipsos SA.

Van de ruim 1.000 consumenten die werden ondervraagd kende 41% de term wifi. Van hen had 38% een idee wat de technologie behelst. Van degenen die wifi zeiden te kennen had 13% een wifi-netwerk thuis, hetgeen overeenkomt met 3% van de totale bevolking. Nog eens 14% zei de komende zes maanden waarschijnlijk een wifi-netwerk aan te zullen schaffen.Gevraagd naar specifieke eigenschappen van wifi, zei 58% dat de technologie sneller is dan breedband, terwijl 17% het hiermee oneens was en 25% het niet wist. Bijna 60% dacht dat wifi gemakkelijk thuis te installeren is; 9% dacht van niet en 33% wist het niet. Bijna 45% dacht dat de installatie van wifi thuis duur is, 28% dacht van niet en 28% wist het niet. Verder meende 37% dat wifi-netwerken veilig zijn, tegen 37% die het hiermee oneens was en 26% die het niet wist.

Bron:
Marketing News p. 3, 1/4 p.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.