Wikipedia start Wikinews

Wikipedia start Wikinews
,

Wired meldt dat de Wikimedia Foundation, de organisatie achter het succesvolle Wikipedia, eindelijk de knoop heeft doorgehakt, en van start is gegaan met Wikinews. Wikinews is een open content, ‘copyleft’ nieuwssite, waaraan iedereen een bijdrage kan leveren.

Wikinews zal evenals Wikipedia zoveel mogelijk vanuit een ‘neutral-point-of-view’ moeten gaan functioneren, waarbij iedereen als editor kan deelnemen zolang de wijzigingen worden bijgehouden. Het zelfcorrigerend vermogen van de Wiki-community moet er toe leiden dat ‘vandalisme’ en subjectieve artikelen geminimaliseerd worden, hetgeen bij Wikipedia opvallend succesvol blijkt te werken.

Wikinews bestaat momenteel alleen in demo-formaat, en het aantal berichten is nog beperkt. Onbekend is wanneer Wikinews demo-af zal zijn.

Naar mijn idee is een initiatief als Wikinews een welkome aanvulling op enerzijds traditionele nieuwsvoorziening en anderzijds de vaak subjectieve weblogs. Feitelijke, neutrale informatie door editors all-over-the-world, up-to-date, razendsnel en gratis. Als het systeem tenminste werkt :)


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.