Wienke Giezeman: “The Things Network maakt al onze spullen slim”

Wienke Giezeman: “The Things Network maakt al onze spullen slim”

Het internet of things (IoT), ofwel fysieke spullen (zoals auto’s en fietsen) aan het internet koppelen. Een van de meest veelbelovende of juist gehypte technieken? Ondernemer Wienke Giezeman zag direct er kansen in. "Het internet of things is een label dat al twintig jaar op producten wordt geplakt", zegt hij.

Wienke studeerde aan de University of Utrecht en werkte daarna voor onder andere XS4ALL, KPN en PWC en hij was mede-oprichter van WappZapp.tv. Hij zag direct kansen in de relatief nieuwe internet of things-technologie, waarbij fysieke producten aan het internet worden gekoppeld. Nu is Wienke de oprichter van The Things Network, een wereldwijd open toegankelijk ‘internet of things’-netwerk dat op dit moment wordt gebouwd.  

Dat begon in Amsterdam waar in zes weken verschillende bedrijven en 'dingen' met het internet konden communiceren via een routertechniek met de naam LoraWAN™. Het doel is om daarmee uiteindelijk een internationaal netwerk te bouwen. "In juli gaan we vierduizend routers verschepen naar duizend mensen over de hele wereld. Het gaat erom dat we uiteindelijk goedkoper data kunnen oogsten."

Dat gaat van slimme parkeerplaatsen die je vertellen welke plekken er vrij zijn tot thermometers die meedenken om je huis energiezuinig te houden. "Wij leveren de legoblokken om dat te doen", aldus Giezeman. 

Bekijk deze aflevering op 7Ditches.tv


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.