Wereldwijd 75 miljoen RSS-gebruikers?

Wereldwijd 75 miljoen RSS-gebruikers?

Alex Barnett (Microsoft) komt op basis van diverse onderzoeken tot een gemiddeld RSS-gebruik van 8,5% van de internetpopulatie in de UK en VS. Op basis van het totale aantal internetgebruikers van ca. 235 miljoen in beide landen, komt hij vervolgens op ca. 20 miljoen RSS-gebruikers in UK en VS. Uitgaande van een wereldwijde internet-populatie van ca. 890 miljoen zou dat betekenen dat er wereldwijd 75 miljoen RSS-gebruikers zijn.

Hij maakt daarbij echter een ‘kleine’ denkfout en dat is dat de RSS-penetratie in de UK en VS waarschijnlijk een stuk hoger liggen dan in de meeste andere landen. Het werkelijke aantal zal dus lager liggen dan 75 miljoen (maar zeker hoger dan 20 miljoen). Nog steeds een respectabel aantal overigens!


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.