Welke KPI’s meet jij?

Welke KPI’s meet jij?

Key Performance Indicator Worksheet (voorbeeld)

Na Jesus Mena en Jim Sterne is de laatste jaren Eric T. Peterson toegevoegd aan het rijtje van guru’s op het gebied van webanalytics. Ik heb al een geruime tijd contact met Eric en had gehoopt dat ik hem het afgelopen najaar als spreker op de Emerce Update Traffic Metrics kon krijgen. Eric werd op dat moment voor de tweede keer vader en begrijpelijk dat hij dan liever thuis zit dan de oceaan over te steken voor een presentatie van een uurtje.

Om een lang verhaal kort te maken, na zijn voortreffelijke boek Web Analytics Demystified heeft Eric de afgelopen maand het boek The Big Book of KPIs gepubliceerd. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het pdf-boek al wel in mijn bezit heb maar er nog niet aan toegekomen ben om het te lezen.

Waar het in ieder geval allemaal om draait in dit nieuwe boek zijn de Key Performance Indicators (KPIs). Oftewel, wat zijn de belangrijkste prestatie-indicatoren die het succes bepalen van een e-business omgeving? Is dat conversie, verblijftijd op de website, omzet per bezoeker, etc. In het boek worden alle mogelijke KPIs beschreven en wordt ook aangegeven hoe je deze kunt meten (of berekenen) en rapporteren. Naast het pdf-boek is daarvoor een KPI worksheet (in Excel) ontwikkeld.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Da's toevallig. Heb 'm net recent zitten downloaden. Kan 'm iedereen aanraden.

  geplaatst op
 • Waar is dit boek verkrijgbaar/te downloaden?

  geplaatst op
 • Edwin, in dat geval zeker ook zijn eerste boek lezen!

  Ties, voor zover ik heb begrepen is zijn laatste boek vooralsnog alleen als pdf-boek online te verkrijgen (via zijn site).

  geplaatst op
 • Peterson is ook te beluisteren op allerlei Jupiter webcasts. Daar is trouwens wel meer leerzaam materiaal te vinden.

  http://www.jupiterwebcasts.com/ondemand.html

  Het laatste zichtbare event van Peterson is van 14 November. Het zal trouwens wel afgelopen zijn met de Peterson events want hij is in dienst gegaan bij Visual Sciences.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.