Week 42/2013 Viral Friday: Banksy, Red Bull en Playstation 4

18 oktober 2013, 13:04

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Met deze week video's van Banksy, Red Bull & Playstation 4. Heb je een tip? Stuur 'm op!

Art Sale

De wereldberoemde doch anonieme straatkunstenaar Banksy verkoopt normaliter zijn kunst voor miljoenen dollars. Banksy maakte afgelopen week een flink statement door te laten zien dat alles draait om perceptie. Menig New Yorker heeft de kans gemist om voor een prikkie een echte Banksy aan de muur te hebben. Al meer dan 4,6 miljoen mensen hebben zich over de actie van de kunstenaar verbaasd. Banksy maakte afgelopen week ook nog een ander goed bekeken statement.

Red Bull Stratos FULL POV

Vorig jaar oktober sprong de Oostenrijkse daredevil Felix Baumgartner in opdracht van energydrink merk Red Bull vanuit de ruimte naar beneden. Deze week kwam de video online waarin je in ‘first person’ met Felix meevliegt. In een paar dagen is deze video al meer dan 3.6 miljoen keer bekeken.

PlayStation 4: Perfect Day

Eén op de vijf vrouwen hebben hun relatie beëindigd omdat hun partner iets te veel bezig was met het spelen van spelletjes. Playstation haakt hier in met dat er niets mooier is dan een dagje gamen met je vrienden. En als de graphics net zo scherp zijn als in de video… wie weet. De video is in ieder geval al 2.5 miljoen keer bekeken.

Proof Your Senses Are Lying To You

Native Advertising is momenteel een hot topic in Nederland. Nederlandse sites en partijen zoals upcoming.nl zijn daar erg mee bezig. Zoals met zoveel Nederlandse initiatieven ligt de basis in Amerika. Buzzfeed is zo’n partij. Met deze video die binnen 5 dagen naar meer dan 2 miljoen views is gegaan laten zij zien waarom ze de koningen van branded content zijn!

Volvo Trucks – The Chase (Live Test 3)

Volvo Trucks staat wederom in de viral lijst. Dit keer wordt er een truck rood gespoten en achtervolgd door een horde dolle stieren. Scheurend door de smalle straatjes van Ciudad Rodrigo in Spanje wordt al snel duidelijk hoe wendbaar de Volvo Trucks zijn. De video is 1.5 miljoen keer bekeken.

Rudi de Groot
Content Marketeer bij SDIM

Creatief en innovatief met een grote passie voor content- en socialmedia-marketing.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!