Week 12/2013 Viral Friday: Forward, Dove & Urban Wingsuit

22 maart 2013, 13:29

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare en ViralBlog, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Met deze week video's van Forward, Dove Men & Urban Wingsuit. Heb je een tip? Stuur 'm op!

Forward

De nummer 1 van deze week is een ongelooflijke single-take video genaamd 'Forward', gemaakt door de Israëlische fotograaf en filmmaker Messe Kop. Mensen die in de business zitten, weten hoe moeilijk het is om een dergelijke scène te schieten in een take. De meer dan 2 miljoen views binnen 4 dagen laten zien dat een heleboel andere mensen ook waren verbaasd en geboeid. Als u wilt zien hoe de video eruit zag recht uit de camera klik dan hier!

Dove Men + Care

Ogilvy & Mather uit Brazilië kwam deze week met een geweldige video voor Dove Men Care. In de video nemen ze een loopje met de typische shampoo-commercials voor vrouwen. Dus mannen, maak geen gebruik meer van vrouwenshampoos, Dove heeft ze voor je. De Dove Men Care-video staat online sinds afgelopen vrijdag en heeft ondertussen al meer dan 2,1 miljoen views behaald.

Urban Wingsuit Flying Into Rio de Janeiro

Jokke Sommer heeft het weer geflikt! Nadat hij in Frankrijk & Zwitserland, Noorwegen en vele andere plaatsen heeft gevlogen, vliegt hij dit keer in Rio! Zonder toestemming heeft hij met zijn vriend Ludovic Woerth een wingsuit-vlucht in Rio de Janeiro gemaakt. Natuurlijk wordt ook deze extreme sport aan Red Bull gelinkt, die het volgens ons erg slim aanpakt: weinig branding en geweldige content. Dat de content geweldig is, blijkt uit de bijna 2 miljoen views binnen 1 week!

Cliff Jumping Hawaii – Proof

Devin Supertramp, de populaire online filmmaker, is terug met zijn nieuwe, wilde en gekke avontuur: Hawaii cliff jumping. Ik kan eerlijk gezegd amper geloven dat sommige mensen van deze hoogten durven te springen. Bizar. Het is dan ook niet vreemd dat deze spectaculaire video al meer dan 600.000 keer bekeken is binnen een week!

New Fella | New IRN-BRU

De frisdrank, IRN-BRU uit Schotland, is geen nieuweling in Viral Friday. De advertenties zijn soms op het randje, gingen soms net te ver of werden nooit vertoond. Deze video bevindt zich ook op glad ijs, maar dat komt ten goede aan de populariteit. De 'New Fella'-advertentie ging live op 14 maart en heeft meer dan 560.000 views in een week.

Rudi de Groot
Content Marketeer bij SDIM

Creatief en innovatief met een grote passie voor content- en socialmedia-marketing.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!