Websites van AEX-fondsen veelal slecht bereikbaar

28 juni 2005, 16:52

Van de 25 AEX-fondsen hebben er slechts negen een site met een bereikbaarheid die als optimaal kan worden beschouwd. De bereikbaarheid van de rest van de sites varieert van slecht tot dramatisch.

Unilever haalt met een zogeheten uptime-score van 99,995 procent het beste resultaat van alle websites. Het minst bereikbaar is de site van Wolters Kluwer, met een uptime van 94,80 procent, wat gelijk staat aan ruim 37 uur slecht of zelfs niet bereikbaar per maand. Dit blijkt uit de eerste AEX-bereikbaarheidsindex van WatchMouse, dat wereldwijd monitoringdiensten aanbiedt voor websites en e-commercetoepassingen.

Een uptime van 99,9 procent wordt als minimaal acceptabel beschouwd. Om te controleren in hoeverre AEX-fondsen voldoende uptime scoren, heeft WatchMouse gedurende ruim twee maanden de sites gecontroleerd. Van downtime is sprake als een site niet bereikbaar is of geen reactie geeft gedurende 8 seconden. In de praktijk blijken in de AEX-bereikbaarheidsindex slechts negen fondsen aan het minimum van 99,9 procent te voldoen. Dat zijn Unilever, Philips, Aegon, Numico, Akzo Nobel, ASML Holding, Kon. P&O Nedlloyd, Versatel en Buhrmann. Onderaan bungelen nota bene IT-bedrijf Getronics (96,87 procent), DSM (96,75 procent) en zoals gezegd Wolters Kluwer.

De AEX-bereikbaarheidsindex is een initiatief van Emerce en WatchMouse, en zal jaarlijks worden gepubliceerd.

Bron:

http://www.communicatieonline.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!