Websites politieke partijen soms zeer slecht bereikbaar

4 januari 2003, 22:19

De Nederlandse burger gaat 22 januari 2003 opnieuw naar de stembus. Veel Nederlanders laten zich in hun politieke keuze bijstaan door websites van politieke partijen en stemwijzers. Zeker nu 61 procent van de Nederlanders van zestien jaar en ouder gebruik maakt van het internet (NIPO, juni 2002), is het belangrijk dat deze sites ook goed bereikbaar zijn. Dat is echter niet altijd zo, aldus WatchMouse, een Nederlandse monitoring dienstverlener.

Zo was de website van de PvdA in week 48 in 7,7% van de gevallen onbereikbaar, en die van de VVD in week 51 voor 6% van de ge?nteresseerden niet te gebruiken. Dit betekent dat een groot deel van de bezoekers in die periode een foutmelding op hun scherm te zien kregen in plaats van de website van de partij. De meest voorkomende fout was het niet reageren van de site, waar bij vier pogingen achtereen geen reactie kwam. De bereikbaarheid van de politieke sites is met 99.0% tot 99.8% in het algemeen iets slechter dan commerciele sites, maar veel beter dan particuliere sites. De uitzonderingen van 92.3% en 94% zijn echter zeer ongebruikelijk voor commerciele sites.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!