Website statistieken via OneStat.com

Website statistieken via OneStat.com

Aantal pageviews/dag op Marketingfacts (gemeten met verschillende tellers)

Oplettende lezers van Marketingfacts zullen de afgelopen week al hebben gezien dat er naast de bekende Extreme- en Nedstat-buttons een OneStat-button was geplaatst. Sinds afgelopen weekend worden de statistieken van Marketingfacts dan ook gemeten via OneStat.com.

Ik was al langer niet tevreden met de (te) beperkte informatie die ik verkreeg via Extreme en Nedstat dat ik uiteindelijk heb gekozen voor OneStat Enterprise. Alvorens de oude tellers weg te halen heb ik een aantal dagen de resultaten naast elkaar gezet waarvan hier een vergelijking van de pageviews en unieke bezoekers.

Aantal unieke bezoekers/dag op Marketingfacts (gemeten met verschillende tellers)

Zowel de trend in pageviews als in unieke bezoekers komen goed overeen waarbij wel moet worden opgemerkt dat OneStat een significant hoger aantal pageviews en een significant lager aantal unieke bezoekers meet dan Extreme en Nedstat. De afwijking valt wat mij betreft binnen de acceptabele afwijking van 10 procent.

OneStat Enterprise biedt mij naast pageviews en unieke bezoekersaantallen ook inzicht in meest bezochte pagina’s, meest gevolgde klikpaden, belangrijkste referrals, meest gebruikte zoekmachines (en trefwoorden), geografische en technische gegevens van bezoekers en een groot aantal e-commerce en marketinggegevens (die overigens nu nog niet worden gebruikt).

Voorlopig zullen de statistieken van Marketingfacts niet openbaar zijn; wel zal ik maandelijks komen met een samenvatting van de resultaten.

Wie meer wil lezen over de verschillende (gratis) tellers moet zeker eens een kijkje nemen op tellertest.com.


Geplaatst in

DelenEr zijn 22 reacties op dit artikel

 • Hoezo advertorial... ;-) maar wel grappig om dit 'onafhankelijk' bericht te consumeren op een regenachtige donderdagmiddaggggrrrrrrr

  geplaatst op
 • haha, die had ik al geblocked, net als al die andere privacyinbrekende kuttellers....

  geplaatst op
 • Ik gebruik nu MVTRACKER sinds een paar weken.. en moet zeggen dat deze me nog het beste bevalt van alle tellers etc.
  d

  geplaatst op
 • @nikao: heb je toevallig ook een vergelijking gemaakt met andere tellers? Ben namelijk wel benieuwd naar de verschillen alhoewel ik me realiseer dat de plaats van de scripts in de broncode een grote invloed (kunnen) hebben op het gemeten aantal bezoeken.

  @giel: hoe bedoel je geblocked? Krijg je dan geen foutmelding oid als je deze pagina's opvraagt?

  geplaatst op
 • Als je 'stat.onestat.com' opneemt in je hosts file en naar iets doms laat verwijzen (bijvoorbeeld localhost) zal er niets geregistreerd worden in hun statistieken maar is al het andere gewoon bereikbaar.

  en zo kun je bijvoorbeeld ook 'nl.nedstatbasic.net' uitschakelen zodat nedstat je niet ziet langskomen.

  geplaatst op
 • marco, in firefox zit een adblocker
  Als je die opent op deze page, zie je stats.onstat,
  nu kan je gewoon invullen *stats* of *stat*, hierdoor word de url waar stat(s) in voorkomt niet opgevraagt.

  ook host ik een adblocker, http://nina.xs4all.nl/pac
  Maar ik weet niet offie ook onestat blocked, maar je kan zelf daar een script uploaden wat het zeker doet.

  geplaatst op
 • oja, this file is part of an adblocker by Giel:
  http://nina.xs4all.nl/pac/hosts.txt

  *** tekst aangepast ivm layout; kan iemand mij een keer helpen met dat recent-comments.php aanpassen; wordt hier een beetje gek van ***

  geplaatst op
 • Dank voor de update Giel; moet eerlijk zeggen dat ik dit hele blockmechanisme niet kende. Ga er in ieder geval eens mee spelen :-)

  geplaatst op
 • Wat is de reden om een externe analyse te gebruiken? De meest betrouwbare cijfers komen uit je eigen serverlogs, daar staat alles in. Ik snap niet waarom mensen een plaatje op hun site zetten om ze wat informatie door te spelen aan xStat, terwijl ze al de beschikking hebben over gedetailleerde gegevens.

  geplaatst op
 • Waarom zijn je stats niet meer openbaar?

  geplaatst op
 • Rickert, ik heb nu een betaalde versie van OneStat waarmee ik alleen statistieken te zien krijg als ik inlog. Moet eens kijken of ik niet een deel van de statistieken openbaar kan maken.

  geplaatst op
 • De eigen serverlogs zijn in de meeste gevallen ook maar ten dele betrouwbaar. Het is slechts bij de allerhoogste uitzondering dat je een configuratie tegenkomt die de zoekmachinerobots scheidt van de echte bezoekers, die zaken als Flash-bestanden, Banners, RSS-feeds e.d. niet telt als pageviews etc. Ik kom via mijn referrers wel eens in de (serverlog-)statistieken van een ander terecht, en daar worden steevast veel te veel hits en visits meegeteld.

  Bovendien kun je uit je serverlogs geen informatie halen over de plugins van je gebruiker, taalinstellingen van de browser, gebruikte resolutie etc, kunnen logfile-analyzers geen acties in flashbestanden tracken en zijn er nauwelijks of geen logfile-analyzers waarin je je site in groepen en subgroepen kunt indelen (zodat je bv al je nieuws-onderdelen niet alleen per pagina, maar ook gezamenlijk als groep "nieuws" kunt meten). Over alle e-commerce-mogelijkheden van de verschillende tellers hoef ik het dan niet eens te hebben.

  Ik denk dat de afhankelijkheid van een derde partij helemaal zo gek nog niet is. Vaak zijn de kosten het grootste bezwaar. Zelf werk ik met een combinatie van AWstats (op basis van serverlogs) en een eigen image-based teller waarmee ik de overige zaken bijhoudt. Niet zo mooi als een OneStat of Hotbox-teller wellicht, maar wel stukken goedkoper :)

  Wat OneStat betreft, ik kan niet goed hoogte krijgen van die partij. Hun diensten zien er goed uit, maar hun site barst weer van de fouten en bij de vergelijkingen met de concurrenten liegen ze de hele boel van voor naar achter bij elkaar.

  geplaatst op
 • Ik denk eerlijk gezegd dat de diverse 'pixelmetingen' (zoals Nedstat, Extreme, Onestat, etc) niet veel van elkaar verschillen. Verschillen tussen 'pixelmetingen' en 'logfile-metingen' zijn echter wel groot; we hebben het daar in het verleden al vaker over gehad. Alhoewel ik altijd een voorstander ben geweest van logfile-metingen, vind ik naast de nadelen die Anders noemt, het een groot bezwaar van logfile-metingen dat de analyses en rapportages vaak achteraf zijn (afhankelijk van pakketkeuze). Vaak wil ik even snel zien wat er op de site gebeurt; het downloaden en het analyseren van de logfiles is me dan net iets te veel werk.

  Voor de liefhebber is er nog een rapport te downloaden (na registratie) waarin het verschil tussen beide methodieken wordt toegelicht. Alweer een paar jaar oud maar nog steeds bruikbaar.

  Verder moet je zeker ook eens de diverse links bekijken die ik in de loop van de tijd heb verzameld:
  http://www.mediafact.nl/links/links.php?cat=13

  geplaatst op
 • @Anders Floor
  Wat een onzin, daar ga ik verder niet op in.
  Kijk hier maar 'ns naar:
  http://bbclone.de

  geplaatst op
 • Giel, wat bedoel je nu? Kosten of beperkingen van 'pixelmetingen'?

  geplaatst op
 • Ik bedoel alleen dat wat een externe statssite kan, kan je ook op de lokale server, tis alleen wat werk waarschijnlijk.

  geplaatst op
 • Je bent een beetje vaag, Giel. Kom op, neem een bak sterke koffie en probeer het nog een keer. Met wat argumenten, bijvoorbeeld.

  Waar je met BBclone naar toe wilt weet ik niet. Ik heb dat pakket 6 maanden geleden uitgeprobeerd maar als veel te beperkt aan de kant geschoven. Echt een pakket door nerds voor nerds, dat niet serieus valt te nemen. Wat zijn dit bijvoorbeeld voor statistieken? Unieke bezoekers? Bezoeken? Pageviews? Hits? Wat moet je in met statistieken die eeuwigdurend deze zijn? Alsof browsergebruik van 3 jaar terug nog relevant is. Waarom zie je enkel de 10 best bezochte pagina's? Op welke pagina's komen bezoekers binnen, waar gaan ze weg? Waarom zie je slechts 10 referrers, die bovendien worden gereduceerd tot domeinniveau?

  Je had geen beter voorbeeld aan kunnen dragen om de zaak in het voordeel van tellers als OneStat te bepleiten.

  geplaatst op
 • Ik bedoel alleen dat wat een externe statssite kan, kan je ook op de lokale server, tis alleen wat werk waarschijnlijk.


  Klopt, maar ik geef nota bene aan dat dat mijn eigen aanpak is ("Zelf werk ik met een combinatie van AWstats (op basis van serverlogs) en een eigen image-based teller waarmee ik de overige zaken bijhoudt."). Ik snap je opmerking over "onzin" dan ook niet.

  geplaatst op
 • BBclone onderscheidt zoekbots heel goed, en unieke views is ook geen probleem.
  De code valt overal makkelijk in je php script in te voeren.

  Klopt, maar ik geef nota bene aan dat dat mijn eigen aanpak is
  eh, ja ik ben een beetje dom, en ik ken AWstats verder niet.

  geplaatst op
 • Heren,

  Tijd dat jullie kennis maken met NetTracker. NetTracker wordt door Forrester Research voorgesteld als dé web-analyse-tool (top3 uit 52 gescreende oplossingen) van vandaag. SE-Marketing verdeelt Nettracker in Nederland en België, met succes. Steeds meer en meer deals nemen we Nedstat af, vaak om de functionaliteit, automatisatieredenen en de gebruiksvriendelijkheid.

  geplaatst op
 • Alle adverteerders gebruiken DART. Laat dan zien wat dat oplevert aan uniek bereik. DART geeft naar mijn idee een betrouwbaar beeld van maandelijkese bezoekers, bezoeken en pageviews. Al die statistiekenboeren hebben steeds andere definties. Voorbeeld: als een meter alle unieke bezoekers PER DAG meet, geeft dat een heel ander resultaat dan wanneer een systeem de unieke bezoekers PER MAAND meet. Zeker op Marketingfacts komen bezoekers regelmatig terug. DART meet dat. Onestat, Nedsat en Xtreme volgens mij niet. De standaard is DART, dus Marketingfacts, leg jezelf ook eens aan die meter...

  geplaatst op
 • Hmmm, klinkt een beetje als boormachine vs hamer. DART mag misschien de defacto standaard als het gaat over bannerpush kijkcijfers, maar als het je dan toch gaat om branche standaarden stem ik: Webmeter. Maar dan weer: op mijn planeet glimlachen we meestal om het meten van internet kijkcijfers en GRP’s, zijnde vooral bedoeld voor marketeers die het Web inzetten als alternatieve TV zender. Ik vermoed dat Marco daar niet bij zit...

  IMHO wil Marco een dashboard die hem het beste (goedkoop, precies, volledig) in staat stelt blog content (plus blogads) te richten op (potentiele bezoekers). Als Marco nou toch transparant bezif is: Wat is de klantstrategie? Wat voor middelen zetten we daarvoor in. Hoe gaat dat zich vertalen in temen van meer traffic, meer retentie, meer vrouwen (SIC), minder lurkers, marktleiderschap, reputatie?

  Afhankelijk van die strategie zou ik desnoods mijn eigen clickstream analyse tool bouwen als dat helpt. Neem bijvoorbeeld lastig te tracen crossmedia specials met Radio + SMS + Banner + Conversie, waarbij je de CPA tot achter het callcenter moet gaan meten. Of waar je multivariate gaat testen en deels met memetrics moet werken. Dus afhankelijk daarvan, bijvoorbeeld...

  Kortom de volgorde is (vingertje, belerend): Wat wil je bereiken? Wat moet je dus gaan meten? Welke tool gaat je daarbij het beste helpen. En als onestat dan voldoet... cheers to it.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.