Website statistieken via OneStat.com

10 februari 2005, 14:39

Aantal pageviews/dag op Marketingfacts (gemeten met verschillende tellers)

Oplettende lezers van Marketingfacts zullen de afgelopen week al hebben gezien dat er naast de bekende Extreme- en Nedstat-buttons een OneStat-button was geplaatst. Sinds afgelopen weekend worden de statistieken van Marketingfacts dan ook gemeten via OneStat.com.

Ik was al langer niet tevreden met de (te) beperkte informatie die ik verkreeg via Extreme en Nedstat dat ik uiteindelijk heb gekozen voor OneStat Enterprise. Alvorens de oude tellers weg te halen heb ik een aantal dagen de resultaten naast elkaar gezet waarvan hier een vergelijking van de pageviews en unieke bezoekers.

Aantal unieke bezoekers/dag op Marketingfacts (gemeten met verschillende tellers)

Zowel de trend in pageviews als in unieke bezoekers komen goed overeen waarbij wel moet worden opgemerkt dat OneStat een significant hoger aantal pageviews en een significant lager aantal unieke bezoekers meet dan Extreme en Nedstat. De afwijking valt wat mij betreft binnen de acceptabele afwijking van 10 procent.

OneStat Enterprise biedt mij naast pageviews en unieke bezoekersaantallen ook inzicht in meest bezochte pagina’s, meest gevolgde klikpaden, belangrijkste referrals, meest gebruikte zoekmachines (en trefwoorden), geografische en technische gegevens van bezoekers en een groot aantal e-commerce en marketinggegevens (die overigens nu nog niet worden gebruikt).

Voorlopig zullen de statistieken van Marketingfacts niet openbaar zijn; wel zal ik maandelijks komen met een samenvatting van de resultaten.

Wie meer wil lezen over de verschillende (gratis) tellers moet zeker eens een kijkje nemen op tellertest.com.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

20 Reacties

  Jaja

  Hoezo advertorial… 😉 maar wel grappig om dit ‘onafhankelijk’ bericht te consumeren op een regenachtige donderdagmiddaggggrrrrrrr


  10 februari 2005 om 14:53
  Giel

  haha, die had ik al geblocked, net als al die andere privacyinbrekende kuttellers….


  10 februari 2005 om 14:55
  nikao

  Ik gebruik nu MVTRACKER sinds een paar weken.. en moet zeggen dat deze me nog het beste bevalt van alle tellers etc.

  d


  10 februari 2005 om 14:59
  media

  @nikao: heb je toevallig ook een vergelijking gemaakt met andere tellers? Ben namelijk wel benieuwd naar de verschillen alhoewel ik me realiseer dat de plaats van de scripts in de broncode een grote invloed (kunnen) hebben op het gemeten aantal bezoeken.

  @giel: hoe bedoel je geblocked? Krijg je dan geen foutmelding oid als je deze pagina’s opvraagt?


  10 februari 2005 om 15:02
  Boudewijn Janssen

  Als je ‘stat.onestat.com’ opneemt in je hosts file en naar iets doms laat verwijzen (bijvoorbeeld localhost) zal er niets geregistreerd worden in hun statistieken maar is al het andere gewoon bereikbaar.

  en zo kun je bijvoorbeeld ook ‘nl.nedstatbasic.net’ uitschakelen zodat nedstat je niet ziet langskomen.


  10 februari 2005 om 15:09
  media

  Dank voor de update Giel; moet eerlijk zeggen dat ik dit hele blockmechanisme niet kende. Ga er in ieder geval eens mee spelen 🙂


  10 februari 2005 om 15:42
  Jeroen

  Wat is de reden om een externe analyse te gebruiken? De meest betrouwbare cijfers komen uit je eigen serverlogs, daar staat alles in. Ik snap niet waarom mensen een plaatje op hun site zetten om ze wat informatie door te spelen aan xStat, terwijl ze al de beschikking hebben over gedetailleerde gegevens.


  11 februari 2005 om 09:30
  rickert van der vlies

  Waarom zijn je stats niet meer openbaar?


  11 februari 2005 om 12:13
  media

  Rickert, ik heb nu een betaalde versie van OneStat waarmee ik alleen statistieken te zien krijg als ik inlog. Moet eens kijken of ik niet een deel van de statistieken openbaar kan maken.


  11 februari 2005 om 12:52
  media

  Giel, wat bedoel je nu? Kosten of beperkingen van ‘pixelmetingen’?


  11 februari 2005 om 14:33
  Giel

  Ik bedoel alleen dat wat een externe statssite kan, kan je ook op de lokale server, tis alleen wat werk waarschijnlijk.


  11 februari 2005 om 14:35
  Anders

  Ik bedoel alleen dat wat een externe statssite kan, kan je ook op de lokale server, tis alleen wat werk waarschijnlijk.

  Klopt, maar ik geef nota bene aan dat dat mijn eigen aanpak is (“Zelf werk ik met een combinatie van AWstats (op basis van serverlogs) en een eigen image-based teller waarmee ik de overige zaken bijhoudt.”). Ik snap je opmerking over “onzin” dan ook niet.


  11 februari 2005 om 14:48
  Giel

  BBclone onderscheidt zoekbots heel goed, en unieke views is ook geen probleem.

  De code valt overal makkelijk in je php script in te voeren.

  Klopt, maar ik geef nota bene aan dat dat mijn eigen aanpak is

  eh, ja ik ben een beetje dom, en ik ken AWstats verder niet.


  11 februari 2005 om 14:59
  Jan Maasland

  Alle adverteerders gebruiken DART. Laat dan zien wat dat oplevert aan uniek bereik. DART geeft naar mijn idee een betrouwbaar beeld van maandelijkese bezoekers, bezoeken en pageviews. Al die statistiekenboeren hebben steeds andere definties. Voorbeeld: als een meter alle unieke bezoekers PER DAG meet, geeft dat een heel ander resultaat dan wanneer een systeem de unieke bezoekers PER MAAND meet. Zeker op Marketingfacts komen bezoekers regelmatig terug. DART meet dat. Onestat, Nedsat en Xtreme volgens mij niet. De standaard is DART, dus Marketingfacts, leg jezelf ook eens aan die meter…


  15 mei 2006 om 02:35

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!