Weblogs en RSS gaan karakter van printuitgaves beinvloeden

Weblogs en RSS gaan karakter van printuitgaves beinvloeden

Zaterdagochtend is voor mij altijd het moment om de vakbladen en de kranten van de week door te nemen. Deze week een aardig interview met Nineke van Dalen, de nieuwe secretaris van het Nederlands Uitgeversverbond (NUV), in ReclameWeek. Op de vraag wat zij verwacht van de toekomst van vakbladen geeft zij aan dat de trend naar online doorzet:

Ik vind weblogs bijvoorbeeld waanzinnig interessant. Daar staat professionele informatie op van vakjournalisten en eindgebruikers helpen mee aan die informatiestroom. Ik denk dat dit steeds meer rond tijdschriften zal worden toegepast. Ik denk ook dat de RSS-feeds de komende jaren een vlucht nemen voor zover de meeste tijdschriften dat niet al hebben. Dit zal zeker het karakter van de printuitgave beinvloeden.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.