Weblogmakers en -lezers zijn tieners

Weblogmakers en -lezers zijn tieners
,

Tegen het einde van 2004 zijn er naar verwachting zo’n 10 miljoen weblogmakers- en lezers op internet. Volgens een onderzoeksbureau is loggen op dit moment het sterkts groeiende onder vrouwelijke tieners. Meer dan de helft van alle onderzochte weblogs wordt gemaakt door door mensen onder de 30 jaar.

Op de BloggerCon, een bijeenkomst over het fenomeen webloggen te Harvard, werd een onderzoek over webloggen gepresenteerd. Uit het onderzoek bleek verder dat van 2,7 miljoen weblogs, ongeveer een miljoen al na een dag niet meer werden bijgehouden; 132.000 webloggers gaven er binnen een jaar de brui aan. 66% van alle onderzochte weblogs waren al twee maanden of langer niet meer bijgewerkt.

De gemiddelde weblog wordt eenmaal in de 14 dagen bijgewerkt, volgens het onderzoek van Perseus zal de meerderheid van de logs veranderen in statische, door de maker verlaten pagina’s. Zo schrijft The Register.

Volgens onderzoeksbureau Perseus is loggen onder vrouwen populairder dan onder mannen. Ook houden mannen een weblog eerder voor gezien, en houden vrouwelijke loggers het langer vol.

(Bron: Planet.nl)


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.