Webflop 2005: tweedekamer.nl

21 maart 2005, 20:47

De Tweede Kamer heeft vandaag de ‘Webflop 2005’ gekregen voor de “teleurstellende” website tweedekamer.nl. De prijs is in het Tros-programma Radar uitgereikt aan Kamervoorzitter Weisglas.

De site van de Kamer slaagt er niet in om de kloof tussen burger en politiek te verkleinen.

Volgens de jury geeft de website de burger geen antwoord als die wil weten hoe de Kamer denkt over een actueel onderwerp als de gekozen burgemeester. Weisglas erkende de gebreken en beloofde dat de Tweede Kamer bij de vernieuwing van de website rekening zal houden met de kritiek.

De Webflop is een jaarlijkse prijs waarmee de ‘winnaar’ wordt aangemoedigd om het in het vervolg beter te doen. De prijs heeft de vorm van een floppydisk, wat symboliseert: wel digitaal, maar eigenlijk al weer verouderd.

Bron: ANP

Zie ook:

http://www.burger.overheid.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

4 Reacties

  daniel markus

  Het kan nog veel erger. Kijk eens naar Drenthe.nl of naar Texel.nl.

  Wij hebben onderzoek gedaan naar overheidssites en het blijkt dat dergelijke sites deel uitmaken van een rituele dans is. De overheid stelt regels en de sites voldoen aan die regels. Die regels zeggen echter niets over toegankelijkheid, clientgecentreerdheid of gebruikersvriendelijkheid. De sites zijn dus meestal onbruikbaar.

  De prijs is toegekend aan tweedekamer.nl omdat ze niet eens voldoet aan de regels die de overheid zelf stelt. Echter deze prijs is inmiddels deel van de rituele dans. Het is te hopen dat ze eens echt wakker worden en geld investeren in een goede client experience. Alleen dan wordt het wat met de digitale overheid.

  Groet,

  Daniel


  21 maart 2005 om 22:03
  Eric

  Die overheidssites… allemaal lelijk, ontoegankelijk en onnodig.

  En dat is nog een understatement.


  22 maart 2005 om 11:09
  kok

  zorgverzekering is het waar dat zorgverzekering uit drie delen bestaat namelijk basisverzekering aanvullendeverzekering en 6% of 4.5% van het netto salaris


  17 november 2005 om 08:29
  janm

  Update : in het rekenmodel wordt wel rekening gehouden met de inkomensafhankelijke premie. Het staat onder het kopje a. Inkomensafhankelijke bijdrage.


  17 november 2005 om 09:19

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!