Webflop 2005: tweedekamer.nl

Webflop 2005: tweedekamer.nl

De Tweede Kamer heeft vandaag de ‘Webflop 2005’ gekregen voor de “teleurstellende”  website tweedekamer.nl. De prijs is in het Tros-programma Radar uitgereikt aan Kamervoorzitter Weisglas.

De site van de Kamer slaagt er niet in om de kloof tussen burger en politiek te verkleinen.

Volgens de jury geeft de website de burger geen antwoord als die wil weten hoe de Kamer denkt over een actueel onderwerp als de gekozen burgemeester. Weisglas erkende de gebreken en beloofde dat de Tweede Kamer bij de vernieuwing van de website rekening zal houden met de kritiek.

De Webflop is een jaarlijkse prijs waarmee de ‘winnaar’ wordt aangemoedigd om het in het vervolg beter te doen. De prijs heeft de vorm van een floppydisk, wat symboliseert: wel digitaal, maar eigenlijk al weer verouderd.

Bron: ANP

Zie ook:
http://www.burger.overheid.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Het kan nog veel erger. Kijk eens naar Drenthe.nl of naar Texel.nl.

  Wij hebben onderzoek gedaan naar overheidssites en het blijkt dat dergelijke sites deel uitmaken van een rituele dans is. De overheid stelt regels en de sites voldoen aan die regels. Die regels zeggen echter niets over toegankelijkheid, clientgecentreerdheid of gebruikersvriendelijkheid. De sites zijn dus meestal onbruikbaar.

  De prijs is toegekend aan tweedekamer.nl omdat ze niet eens voldoet aan de regels die de overheid zelf stelt. Echter deze prijs is inmiddels deel van de rituele dans. Het is te hopen dat ze eens echt wakker worden en geld investeren in een goede client experience. Alleen dan wordt het wat met de digitale overheid.

  Groet,

  Daniel

  geplaatst op
 • dan moet www.16miljoenmensen.nl gediskwalificeerd zijn geweest....

  geplaatst op
 • Die overheidssites... allemaal lelijk, ontoegankelijk en onnodig.
  En dat is nog een understatement.

  geplaatst op
 • zorgverzekering is het waar dat zorgverzekering uit drie delen bestaat namelijk basisverzekering aanvullendeverzekering en 6% of 4.5% van het netto salaris

  geplaatst op
 • @kok : Dit is volgens mij niet de juiste plek om dit te vragen. Voor meer informatie kun je terecht op : denieuwezorgverzekering.nl. Bij het rekenmodel wordt voor zover ik kan zien geen rekening gehouden met de toeslag van 6% (over een maximum van 30.000 euro) voor mensen in loondienst en 4,4% (over een maximum van 30.000 euro) voor zelfstandigen. Het is nog steeds niet duidelijk of werkgevers de 6% gaan betalen. Zie ook monitor.nl.

  Meer informatie over het nieuwe zorgstelsel is ook op Medicalfacts.nl te vinden.

  geplaatst op
 • Update : in het rekenmodel wordt wel rekening gehouden met de inkomensafhankelijke premie. Het staat onder het kopje a. Inkomensafhankelijke bijdrage.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.