WebAds zet belangrijke stap richting interactieve televisie

WebAds zet belangrijke stap richting interactieve televisie

WebAds presenteert vandaag tijdens eDay een nieuwe technologie waarmee video advertising voor adverteerders effectiever en toegankelijker wordt.

WebAds heeft software ontwikkeld waarmee het eenvoudig is om getarget commercials te tonen. Daarnaast biedt de technologie vele mogelijkeheden voor creatieve bureaus. Bovendien wordt het met de software voor site-eigenaren/uitgevers eenvoudig om video content te publiceren. Daarmee zet WebAds volgens eigen zeggen de volgende stappen richting interactieve televisie op het internet.

Kan er vandaag zelf helaas niet bij zijn maar kan iemand mij uitleggen wat er nu anders is dan het reeds beschikbare videostrip.nl en eyeblaster?


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Marco,

  Videostrip.nl en Eyeblaster plaatsen uitingen waarin video is verwerkt. Wij hebben een technologie ontwikkeld, waarmee we gericht advertenties (oa videocommercials) kunnen plaatsen binnen videocontent.

  We richten ons hierbij op vier belangrijke doelgroepen :
  1) de uitgever
  Deze kan met een uitgebreide CMS een uitzendschema opmaken. Binnen de software is het bijvoorbeeld mogelijk om relevant nieuws te koppelen aan de videocontent, of om met een forum of chat de dialoog aan te gaan met de gebruiker. Bovendien kan meer bereik worden opgebouwd.

  2) de adverteerder
  Adverteerders kunnen gericht interactieve commercials plaatsen. Wij bieden hierover uiteraard uitgebreide rapportage.

  3) de gebruiker
  Deze is achter het internet gericht op zoek naar bepaalde content. Door zo getarget mogelijk informatie en commercials te bieden, wordt irritatie zo veel mogelijk voorkomen. Bovendien willen wij gaan testen met user initiated commercials.

  4) creatieve bureaus
  De software biedt de mogelijkheid om binnen videocommercials alle interactieve mogelijkheden eenvoudig toe te passen.

  Tjeerd Kooij

  geplaatst op
 • Dank voor de update Tjeerd. Zal me er zeker eens in verdiepen! Is er al iets van een demo online?

  geplaatst op
 • Er staat nog geen demo online. We willen voorlopig de presentatie alleen nog maar met toelichting geven om duidelijk te maken wat de mogelijkheden zijn. Het huidige materiaal spreekt nog niet voor zich (wij zijn geen creatief bureau).
  De software zal snel te zien zijn op SBS en TMF. We zijn bovendien druk bezig met de eerste adverteerders en creatieve bureaus. Dit materiaal zal veel beter de mogelijkheden duidelijk maken!

  geplaatst op
 • In de zomer van 2005 heeft Sitepeople/Nederland P Postoffice 4D ontwikkeld. Software waarmee eenvoudig reclame, contextinformatie en interactiviteit op tijdcode aan video- en audiomateriaal gekoppeld kan worden. Demo's zijn voorhanden: www.nederlandp.nl/postoffice De mogelijkheden zijn zeer talrijk!

  geplaatst op
 • Kijk eens naar de pre-roll video component van eyeblaster, hiermee kan je flashvideo ads, dus interactief) voor tijdens en na ieder video content (lees: player) plaatsen. Dit kan met quicktime, windows media en realplayers. Dit is bedoelt voor publishers die hun bestaande player en content management willen blijven gebruiken en eigen content willen blijven hosten.

  http://demo.eyeblaster.com/videoPreRoll/About/about.html
  (let op: demo is alleen in ie te bekijken)

  Verder hebben we de videoclip component. een flashvideo player (volledig customizable) die flash, wmv en real ondersteund. net gelanceerd op virgin.net zie:

  http://www.virgin.net/broadband/showbiz.html?quality=high

  Binnen de videoclip format kan je zowel content als advertising via eyeblaster beheren. Het hosten van de content kost NADA/NIETS. we berekenen alleen de kosten door voor de impressies.

  Met de pre-roll video format beheer je via eyeblaster alleen de video commercials rondom je bestaande videoplayer / video management tool.

  segementatie op content en user behavor is beschikbaar.

  Beide produkten zijn ruim zes maanden geleden gelanceerd en zijn per direct beschikbaar.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.