Wat de modebranche kan leren Urban Outfitters, Caixa Novada en Jamin

Branchmarking deel 2: Modewinkels, dress up

Wat de modebranche kan leren Urban Outfitters, Caixa Novada en Jamin

Modewinkels zitten in zwaar weer. De concurrentie is namelijk moordend. Niet alleen van winkels onderling, maar vooral ook van online shops. Hoe vind je jezelf opnieuw uit als winkel? Rob Adams gaat weer op onderzoek uit in de rubriek Branchmarking. In 180 seconden, uiteraard.

De modebranche staat onder druk. Door de groeiende concurrentie van internationale ketens, maar vooral ook door de enorme toename aan webshops. Als ze niet meegaan in de tijd, zullen steeds meer winkels een jasje uit moeten doen. Het is daarin vooral zaak om de winkelvloer opnieuw uit te vinden, maar wat is de toegevoegde waarde van een fysieke winkel? Mr Branchmarking Rob Adams gaat internationaal op zoek naar bedrijven die hun winkelvloer met succes een metamorfose hebben gegeven. 

Op Branchmarking TV beantwoordt host Rob Adams iedere twee weken een veelvoorkomend businessdilemma door te kijken naar succesvolle oplossingen in andere industrieën. En wat hem betreft zouden banken eens goed moeten kijken naar een Oostenrijkse supermarkt, de burrito's van Chipotle en Slurp!, de wijn van Ilja Gort.


Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.