Warner Philips (Social Impact Ventures): “De grote kansen liggen in de zorg en het onderwijs”

Warner Philips (Social Impact Ventures): “De grote kansen liggen in de zorg en het onderwijs”

Warner Philips is een internationaal ondernemer en  investeerder met meer dan 18 jaar ervaring en sinds 2015 partner bij Social Impact Ventures. Een gesprek met Philips die met Social Impact Ventures investeert in sociale ondernemingen. Overleven de grote, oude corporates?

Ondernemingen die een maatschappeijk probleem aanpakken, maar dat doen in een commercieel model.Bij een eerste closing vorig jaar was er 11 miljoen euro opgehaald, op dit moment al 14 en het streven is om op korte termijn op 30 miljoen euro te zitten.In het gesprek gaat Warner in op wie die investeerders zijn en waarin ze investeren. De grote kansen liggen wat hem betreft vooral in de zorg en het onderwijs. 

Of de grote oude corporates gaan overleven in deze nieuwe tijd waarin de maatschappij heel graag een duurzame toekomst ziet die eerlijk, schoon en vooral ook democratisch is? Warner haalt Darwin aan: het is niet de sterktste die overleeft, maar degene die zich het beste aanpast aan de veranderingen om zich heen.

Bekijk deze aflevering op 7Ditches.tv


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.