Wal-Mart begaat blunder

Wal-Mart begaat blunder

Al enige tijd wordt Walt-Mart in verband gebracht met discriminatie hetgeen voor Wal-mart aanleiding was begin dit jaar een PR-offensief te starten. Opnieuw ligt Wal-Mart onder vuur; In Arizona heeft men (lokaal) een advertentie (pdf) met een foto uit de nazi-archieven geplaatst als protest tegen een mogelijk verbod om uit te breiden. De foto is bekeken en goedgekeurd door Wal-Mart, zonder de context van de foto te beseffen. Olie op het vuur voor de protestgroepen. (via: Adrants)


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Nu weet ik natuurlijk niet precies waar het verbod om uitbreiding over gaat maar op zich vind ik het gebruik van de foto juist heel krachtig: zie waar censuur toe kan leiden.

    Het was natuurlijk officieel een Nazi propaganda foto maar de geschiedenis heeft ons de gelegenheid gegeven het doen en laten van dat regime juist aan de kaak te stellen.

    Dat er weer een stelletje amerikanen begint te piepen terwijl hun eigen regering steeds meer Nazi trekjes begint te vertonen is wellicht veelzeggender.

    geplaatst op
  • Een foto uit Nazi-archieven gebruiken om te voorkomen dat er een verbod komt op uitbreiding van je winkel, gaat mij persoonlijk net even te ver. Als het nu een belangengroepering was voor de viijheid van meningsuiting had ik er minder moeite mee.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.