Waarom onderzoek doen naar games?

Waarom onderzoek doen naar games?

Waarom onderzoek doen naar games?Nog niet iedereen is ervan overtuigd dat de bestudering van computerspelletjes een serieuze wetenschap is. Maar het economisch en cultureel belang ervan staat inmiddels vast (ook voor mij na het beluisteren van de presentatie eerder deze week over Habbo Hotel).

In het nieuwe vakgebied van de Game Studies zijn ludologen op zoek naar de nieuwe Shakespeare. En passant ruimen zij wat mythes uit de weg over de invloed van games op hun spelers.

David B. Nieborg, PhD-student en docent bij de opleiding Media Studies aan de Universiteit van Amsterdam, gaat in het artikel Spelend leren: De ontluikende relatie tussen wetenschap en games, nader in op de relatie tussen wetenschap en games.

Met dank aan Bas Schutte.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Helemaal mee eens, er is zeker een grote behoefte om meer onderzoek te doen naar games. Ook interessant voor adverteerders, met alle ingame advertising die eraan staat te komen.

    geplaatst op
  • Er moet meer onderzoek naar games worden gedaan. Bijna iedereen speelt tegenwoordig wel een computerspel. Vooral onderzoek naar games met veel actie. Er moet veel meer duidelijkheid komen over de invloed is van games op de mens.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.