Waarom moeten we kinderen leren programmeren? Christian Bello (Oprichter Bomberbot) legt het uit

Waarom moeten we kinderen leren programmeren? Christian Bello (Oprichter Bomberbot) legt het uit
, 7DTV
@RonnieOvergoor

In de 21ste eeuw volgen kinderen nog steeds schoolvakken als Engels, Nederlands en Frans. Maar is dat wel de juiste taal? Christian Bello, founder Bomberbot, wil kinderen de taal van de toekomst leren: code.

Christian: "Kinderen moeten nieuwe skills leren om zich voor te bereiden op de toekomst. Programmeren is één van die skills. Kinderen gebruiken dagelijks technologie, maar weten vaak niet hoe deze technologie echt werkt. Kennis van programmeren draagt bij aan het begrip van de (digitale) wereld om ons heen."

Docenten spreken geen tech

Bomberbot wil programmeren wereldwijd onderdeel maken van het onderwijs voor kinderen. Christian: "Mijn eigen achtergrond? Ik kreeg mijn eerste computer toen ik zeven was. Ik was op slag verliefd. Omdat ik zo nieuwsgierig was naar technologie, leerde ik al programmeren vanaf mijn dertiende. Ik ben ook altijd geïnteresseerd geweest in ondernemen. Nu heb ik die twee passies samengebracht. Ik denk dat mensen mij een typische nerd vinden. Dat ben ik ook." 

Docenten zijn niet getraind op opgeleid om kinderen te leren programmeren. Ook zij volgen op hun mbo-, hbo- of wo-docentenopleiding geen vak als ‘leren programmeren’. Christian: "Wij dachten: laten we een platform bouwen waar we docenten van het basisonderwijs helpen met het lesgeven in programmeren. We bieden kennis, tools en lesmateriaal." Codekamp Bomberbot leert kinderen tijdens een speciaal codekamp in één week programmeren. Christian: "Als bedrijf zien wij dat er al veel bootcamps zijn voor volwassenen. Wij vinden dat we ons op kinderen moeten focussen. We willen ze kennis laten maken met technologie. Het maakt niet uit of ze later een beroep kiezen als developer of engineers of dokter, researcher of een ander beroep. Het gaat er om dat ze probleemoplossende skills ontwikkelen: die heb je in elk vakgebied nodig."

 


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.