VS: mogelijk licentie nodig voor veilen op eBay

VS: mogelijk licentie nodig voor veilen op eBay
, Dimmle
@andersfloor

North Dakota, een dunbevolkte staat in de Verenigde Staten, onderzoekt of mensen die handelen via eBay, een licentie nodig hebben. Dat meldt CNN vanavond. De staat kent een zogenaamde “auctioneer license”, die inhoudt dat houders een borgsom hebben betaald en onder meer training hebben gehad om snel te kunnen praten en handgebaren te kunnen herkennen. Volgens eBay overwegen ook California, Florida, Maine en Missouri een licentieverplichting.

“Onze wetgeving heeft geen rekening gehouden met online veilingen”, zegt Kevin Cramer, voorzitter van de Public Services Commission in North Dakota. “Het wordt tijd om er naar te kijken”. De commissie heeft de staatsadvocaat gevraagd een officieel standpunt te bewerkstelligen. Het gelooft overigens niet dat mensen die persoonlijk goederen veilen, een licentie nodig zullen hebben, maar mensen die tegen een vergoeding goederen van anderen veilen zouden er wel voor in aanmerkingen kunnen komen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.