VROM en Wehkamp winnaars Usability Award 2003

1 mei 2003, 07:00

Dit jaar organiseerde 2C Communication Consultancy voor de derde keer de Usability Award, prijs voor de meest gebruikersvriendelijke website. Dit jaar werd voor het eerst werd de Usability Award in twee categorie?n uitgereikt: Profit en Non-proft. Hier voor is gekozen omdat commerci?le en non-profit websites zich moeilijk met elkaar laten vergelijken.

De Usability Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest gebruikersvriendelijke website. De websites die meestreden om de Award zijn aangemeld door internetgebruikers. In totaal zijn er meer dan 700 websites aangemeld. Een publieksjury, waarvoor iedereen zich kon aanmelden, selecteerde websites die naar de eindronde doorgingen. Een vakjury verrichte de eindbeoordeling. De volgende websites zijn de winnaars geworden van de Usability Award 2003:

In de categorie Non-profit/Overheid:

De website van het ministerie van Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieu.

In de categorie Profit:

De website van Wehkamp.

De topvijf in de categorie Non-profit:

1. Ministerie van VROM

2. Wereld Natuur Fonds

3. Overheid

4. Hoogheemraadschap Rijnland

5. Gemeente Wassenaar

De topvijf in de categorie Profit:

1. Wehkamp

2. Nederlandse Spoorwegen

3. Marktplaats

4. Digitale Apotheek Nederland

5. Fortis Holding

De Usability Award is een initiatief van 2C Communication Consultancy en is bedoeld om de aandacht voor gebruikersvriendelijkheid van websites te vergroten. In 2001 won de nieuwssite Nu.nl en in 2002 Postbus51.nl.

Bron: Adfoweb 1 mei 2003

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!