Volkskrant.nl vernieuwd

30 mei 2006, 11:45

Website de Volkskrant in nieuw jasje

De Volkskrant heeft vandaag een aantal grote veranderingen doorgevoerd. Allereerst is er een eigen Volkskrant-journaal. Een nieuwsbulletin met 7 items die gedurende 24 uur steeds worden ververst, bestaande uit het wereldnieuws aangevuld met reportages van de videoredactie van de Volkskrant.

Daarnaast is de site zelf geheel vernieuwd, waarbij een sterke focus ligt op het laatste nieuws dat van minuut tot minuut wordt bijgewerkt in een speciaal gecreëerde newsroom. Redacteuren in de newsroom overleggen doorlopend met specialisten van de Volkskrant, met de correspondenten en met verslaggevers op locatie. Rechtsboven op de homepage draait een speciaal voor de Volkskrant gebouwde videospeler, waarin een selectie van het wereldnieuws te zien is. Wie een van de onderwerpen aanklikt, krijgt een item van 2 tot 3 minuten te zien.

De derde en laatste grote verandering is de digitale middageditie van de Volkskrant genaamd de Volkskrant 16:00 (pdf). Het is een korte en overzichtelijke update van het nieuws van die dag, die geprint kan worden en zo mee de trein of auto in kan. Volkskrant 16:00 geeft bovendien handige informatie over het weer, files, de beurs, avondbesteding (tv, bioscoop) en bevat een puzzel. Met al het digitale geweld, kon zo’n papieren versie toch nog wel eens toegevoegde waarde bieden.

Al met al een behoorlijk aantal verbeteringen. Complimenten! Geert-Jan Bogaerts licht het geheel in het artikel Volkskrant versie 4.0 nog eens nader toe.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

11 Reacties

  Sander Duivestein

  De nieuwe site van Volkskrant werkt niet in Firefox.


  30 mei 2006 om 13:51
  Bertje

  Bij mij wel. En ik vind het er erg goed uitzien. Volkskrant 16:00 vind ik een goed idee.


  30 mei 2006 om 14:01
  Hans de Bruin, Bleiswijk

  Ik vind het geweldig, ook in Firefox. Ziet er netjes uit en die 1600 editie is zeker een goed idee.


  30 mei 2006 om 14:07
  evroekel

  @Sander: Ik heb eveneens nergens last van onder Firefox 1.5.0.3. Screendump zoals jij die stuurt komt bij mi dus niet voor.


  30 mei 2006 om 14:47
  Sander Duivestein

  @Erik. Ook ik gebruik 1.5.0.3. Ik heb al naar de code gekeken, kan echter niet ontdekken waar het aan ligt. Vreemd.


  30 mei 2006 om 15:40
  MikeM

  Bonuspunten voor de Volkskrant!!


  30 mei 2006 om 16:37
  Annet

  Stukken beter, doch vreselijk saaie vormgeving. Die background kan dus echt niet, dat kleurverloop in de menubalk, de buttonicoontjes onderaan, jaar nul. Heldere navigatie, zoveel beter dan die uitklapmenu’s die ze hadden. Rubrieksindeling ook veel overzichtelijker. Vooral complimenten aan de rubriek Opinie, op deze manier krijgen de VK blogs ook een prominentere rol binnen de nieuwsvoorziening. Wel zo eerlijk voor al die trouwe schrijvers die de VK krant zo leuk maken.

  Nu nog wat sneller in de nieuwsvoorziening en de Televaag kan voorgoed de prullenbak in 😉


  30 mei 2006 om 16:41
  media

  Ziet er erg goed uit; althans in Firefox, in IE7 mis ik de gehele rechterkant!? Zal er de komende dagen eens in detail doorheen gaan.


  30 mei 2006 om 17:13
  evroekel

  @MikeM: Veel interessanter is hoeveel % van bezoek op de Volkskrant met 800×600 de laatste tijd binnenkwam. Ik neem aan dat men op basis daarvan een beslissing heeft genomen.

  @Marco: IE7 is nog niet geheel af. De code voor de rechterkant moet er nog in 😉 IE6 overigens geen probleem.


  30 mei 2006 om 18:15
  evroekel

  @Robert: Die 1600 uur editie vind je rechtsbovenin de pagina, direct onder vk.tv-blok.


  31 mei 2006 om 16:21

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!