Volkskrant.nl vernieuwd

Volkskrant.nl vernieuwd
Website de Volkskrant in nieuw jasje

De Volkskrant heeft vandaag een aantal grote veranderingen doorgevoerd. Allereerst is er een eigen Volkskrant-journaal. Een nieuwsbulletin met 7 items die gedurende 24 uur steeds worden ververst, bestaande uit het wereldnieuws aangevuld met reportages van de videoredactie van de Volkskrant.

Daarnaast is de site zelf geheel vernieuwd, waarbij een sterke focus ligt op het laatste nieuws dat van minuut tot minuut wordt bijgewerkt in een speciaal gecreëerde newsroom. Redacteuren in de newsroom overleggen doorlopend met specialisten van de Volkskrant, met de correspondenten en met verslaggevers op locatie. Rechtsboven op de homepage draait een speciaal voor de Volkskrant gebouwde videospeler, waarin een selectie van het wereldnieuws te zien is. Wie een van de onderwerpen aanklikt, krijgt een item van 2 tot 3 minuten te zien.

De derde en laatste grote verandering is de digitale middageditie van de Volkskrant genaamd de Volkskrant 16:00 (pdf). Het is een korte en overzichtelijke update van het nieuws van die dag, die geprint kan worden en zo mee de trein of auto in kan. Volkskrant 16:00 geeft bovendien handige informatie over het weer, files, de beurs, avondbesteding (tv, bioscoop) en bevat een puzzel. Met al het digitale geweld, kon zo’n papieren versie toch nog wel eens toegevoegde waarde bieden.

Al met al een behoorlijk aantal verbeteringen. Complimenten! Geert-Jan Bogaerts licht het geheel in het artikel Volkskrant versie 4.0 nog eens nader toe.


Geplaatst in

DelenEr zijn 14 reacties op dit artikel

 • De nieuwe site van Volkskrant werkt niet in Firefox.

  geplaatst op
 • Bij mij wel. En ik vind het er erg goed uitzien. Volkskrant 16:00 vind ik een goed idee.

  geplaatst op
 • Ik vind het geweldig, ook in Firefox. Ziet er netjes uit en die 1600 editie is zeker een goed idee.

  geplaatst op
 • geplaatst op
 • @Sander: Ik heb eveneens nergens last van onder Firefox 1.5.0.3. Screendump zoals jij die stuurt komt bij mi dus niet voor.

  geplaatst op
 • @Erik. Ook ik gebruik 1.5.0.3. Ik heb al naar de code gekeken, kan echter niet ontdekken waar het aan ligt. Vreemd.

  geplaatst op
 • Bonuspunten voor de Volkskrant!!

  geplaatst op
 • Alleen is er voor een minimale resolutie van 1024px breed gekozen...

  Op W3Schools surft nog 20% met 800*600: http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp

  geplaatst op
 • Stukken beter, doch vreselijk saaie vormgeving. Die background kan dus echt niet, dat kleurverloop in de menubalk, de buttonicoontjes onderaan, jaar nul. Heldere navigatie, zoveel beter dan die uitklapmenu's die ze hadden. Rubrieksindeling ook veel overzichtelijker. Vooral complimenten aan de rubriek Opinie, op deze manier krijgen de VK blogs ook een prominentere rol binnen de nieuwsvoorziening. Wel zo eerlijk voor al die trouwe schrijvers die de VK krant zo leuk maken.


  Nu nog wat sneller in de nieuwsvoorziening en de Televaag kan voorgoed de prullenbak in ;-)

  geplaatst op
 • Ziet er erg goed uit; althans in Firefox, in IE7 mis ik de gehele rechterkant!? Zal er de komende dagen eens in detail doorheen gaan.

  geplaatst op
 • @MikeM: Veel interessanter is hoeveel % van bezoek op de Volkskrant met 800x600 de laatste tijd binnenkwam. Ik neem aan dat men op basis daarvan een beslissing heeft genomen.

  @Marco: IE7 is nog niet geheel af. De code voor de rechterkant moet er nog in ;-) IE6 overigens geen probleem.

  geplaatst op
 • Radio Online: Vandaag opende de Volkskrant een geheel nieuwe site met zelfs een heelnieuw adres vk.nl. Op de nieuwe site is onder meer een digitalemiddageditie te vinden van 4 a4tjes die uitgeprint kan worden. En de krant gaat een tv-journaal maken. Aan de telefoon was hoofdredacteur Pieter Broertjes.

  geplaatst op
 • Ik ben benieuwd of Volkskrantblog.nl nog wat meer aandacht zal krijgen op de homepage. Meen me te herinneren dat dat uiteindelijk de bedoeling zou zijn. Ook iets als de Nieuwsklikker heeft een minder prominente plek gekregen volgens mij.

  Vormgeving ziet er inderdaad goed uit. Waar zien jullie die 16.00 editie? Of moet ik dan nog een paar uurtjes wachten? ;)

  geplaatst op
 • @Robert: Die 1600 uur editie vind je rechtsbovenin de pagina, direct onder vk.tv-blok.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.