VODcasting primeur VPRO

11 juli 2005, 11:44

3VOOR12, VPRO’s online popmagazine, begint met VODcasting. De VPRO is daarmee volgens eigen zeggen wereldwijd de eerste omroep die van start gaat met deze variant van Podcasting (hetzelfde principe, maar dan met video). De video’s zijn niet te downloaden, maar alleen streaming te bekijken binnen iTunes van Apple.

De VPRO ziet deze proef, uitgevoerd met Jet Stream als een belangrijke test voor nieuwe initiatieven in de toekomst. Jet Stream heeft een aparte website waar alle informatie over VODcasting staat.

Robert de Boer
eigenaar bij Lead Today

Robert de Boer is oprichter van Lead Today (voorheen New Kitd), een bureau voor online leadgeneratie. Lead Today heeft één doel: leads genereren op uw website. Veel mensen bezoeken en verlaten een website zonder er iets te doen of achter te laten. Lead Today pakt dit probleem aan. Een mix van techniek, vormgeving, content en redactie verandert anonieme websitebezoekers in gekwalificeerde leads. Met onze modulaire aanpak kunt u leadgeneratie stap voor stap integreren in uw bestaande website of een compleet nieuwe website bouwen. Robert de Boer studeerde Bedrijfskundige Informatica en vulde deze opleiding aan met de Post HBO CRM opleiding (Beeckestijn Business School). Eerder werkte hij voor bureau's als Lectric, E-Village en Branddoctors. In 2006 werd hij onderscheiden met de DeMeter Award 2006, een vakprijs voor 'aanstormend marketingtalent'. Hij is tevens bestuurslid bij DeMeter, met innovatie als portefeuille, en was een van de initiefnemers van Resultblog, hét weblog over direct-marketing.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Fred Zelders

    Het kan zijn dat ik het niet goed begrepen heb, maar dit is volgens mij gewoon podasten.

    Het is geen Video-on-Demand, het is time shifted distributie van content/data (multimedia content of andere data).

    Waarom dat nou ineens VODCasten moet heten …


    11 juli 2005 om 15:26

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!