Vivianne Bendermacher (Techionista): “Wij vrouwen lopen erg achter, 90% van de programmeurs is man”

Vivianne Bendermacher (Techionista): “Wij vrouwen lopen erg achter, 90% van de programmeurs is man”

"Een techionista is een vrouw die gek is van tech’. Oud-Viva hoofdredacteur Vivianne Bendermacher begon een heus platform voor deze naar eigen zeggen ‘nerd op hakken.’ Over apps voor vrouwen, de meest modieuze smartphones en meer. 

Ze stapte in 2015 op als hoofdredacteur van vrouwenblad Viva (Sanoma) om voor zichzelf te beginnen. Met techplatform Techionista wil Vivianne Bendermacher vrouwen ‘empoweren.’ "Ik miste de wereld van techniek enorm", vertelt ze. "Ik ben gewoon begonnen met Techionista, dingen gaan testen en uitbouwen. Nu is het een community waar vrouwen kunnen worden opgeleid."

Bendermacher noemt zichzelf een autodidact waar het tech betreft, van leren coderen tot omgaan met Wordpress. "Wij vrouwen lopen heel erg achter. 90 procent van de programmeurs is man. We dreigen de boot te missen, er zullen zeven miljoen banen verdwijnen en daarvoor komen een beperkt aantal technische banen terug."  


Bekijk deze aflevering op 7Ditches.tv


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.