(Virtuele) huisdieren veroveren internet

(Virtuele) huisdieren veroveren internet

(Virtuele) huisdieren veroveren internetNeopets is de grootste virtuele huisdieren community op internet met volgens een recent artikel in Wired wereldwijd meer dan 25 miljoen leden. De site is inmiddels vertaald in 10 talen en genereert maandelijks meer dan 2,2 miljard pageviews. Gemiddeld zijn de leden, ook wel Neopians genoemd, 6 uur en 15 minuten per maand actief op de site. Daarmee zou het volgens metingen van Media Metrix sites als Yahoo!, MSN, AOL, en eBay achter zich laten. Indrukwekkende cijfers!

Niet alleen virtuele huisdieren zijn een succes op internet, ook websites voor en over echte huisdieren scoren goed. Zo vertelde Stephan Fellinger me recentelijk dat honden.blogo.nl een van de meest succesvolle weblogs in zijn netwerk is. Emerce schreef vandaag over Dogblog.nl, een nieuwe weblogdienst voor honden en ook ilse media zit op dit gebied niet stil en lanceerde in september jouwdier.nl, een community over dieren voor kinderen. Jouwdier.nl, dat als basis uitgaat van web-log.nl, heeft in enkele maanden tijd al ruim 7,000 leden die een eigen dierenpagina hebben aangemaakt.

Heb jij eigenlijk al een website of weblog voor je (virtuele) huisdier?


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Dat zal web-log.nl niet leuk vinden. Nu begrijp ik waarom de moddereters van eerstgenoemde de bezoekcijfers d.m.v. van seksstreams omhoog krikken. (zie onze site)

  geplaatst op
 • neopets.com is een tijdtje terug voor paar hondred miljoen gekocht door MTV.

  Leden en pageviews zijn vaak onbelangrijke cijfers.

  Het gaat om uniek aantal bezoekers en uniek aantal leden.
  Er zijn genoeg sites, waarbij 1 persoon in de loop van de jaren meerdere accounts heeft gehad.

  Een sites zoals Partypeeps heeft 300.000 leden, maar ruim 50.000 unieke leden.

  geplaatst op
 • Een steeds harder groeiende variant van Nederlandse makelij: Smoogies.nl

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.