Viral Friday Week 08/2011

25 februari 2011, 09:02

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Playable Angry Birds Birthday Cake


In dit filmpje kun je zien hoe deze ouders een enorme Angry Birds taart maken voor de verjaardag van hun zoon. Dat is weer eens iets anders dan een taart halen bij HEMA. De taart is een waar kunstwerk en zo te zien zijn ze er wel even mee bezig geweest. Of de taart lekker was is niet belangrijk, hij krijgt een dikke 10 voor de fun factor. De video is al bijna 3 miljoen keer bekeken in 5 dagen tijd. Wow!

Blake Griffin Jumps Over a Car


Blake Griffin kreeg deze week veel aandacht. Griffin beantwoordt de vraag wat je moet doen als er een auto in de weg staat. Deze video is ruim 1,3 miljoen keer bekeken sinds 20 februari. Maar van de 3747 stemmers, vond 31,3% het niets… Hmm! De video was het populairst onder mannen tussen de 18 en 44 jaar. Ondanks de indrukwekkende sprong, heeft een comment over de overwaardering de meeste thumbs. Toch is het een mooie dunk!

Old Spice – Komodo


Het is bijna onmogelijk een nieuwe video van Old Spice niet leuk te vinden. Deze keer ligt de focus van de video op de Old Spice Komodo lijn. Dit gebeurt dan ook helemaal in stijl, op een verlaten eiland met Komodo varanen! Ben je nog niet bekend met de Old Spice video’s en wil je er meer zien of wil je ze gewoon wéér zien neem dan een kijkje op het YouTube kanaal. In één week tijd is de officiële video al bijna een half miljoen keer bekeken.

Coca-Cola Happiness Truck


Where will happiness strike next? De Happiness Truck van Coca Cola heeft het antwoord. In deze video zie je hoe de truck mensen in de straten van Rio de Janeiro verrast met Coca Cola flesjes, zonnebrillen, strandstoelen en t-shirts. De video is binnen een week tijd al meer dan 280.000 keer bekeken. Word jij ook helemaal happy van deze video en wil je meer zien? Bekijk dan de Coca Cola Happiness Store of wordt fan van hun Facebookpage.

Smack My Bitch Up Performed By The Beatles


En de Oscar voor “best editing” gaat naar… Deze YouTube video van The Beatles met “Smack My Bitch Up”! De beelden zijn opgenomen tijdens het grote Beatles concert in Shea Stadium in New York in 1965. Het concert was een van de meest beroemde concerten van dat tijdperk. Het origineel is natuurlijk van The Prodigy en die video heeft het ook zeker niet slecht gedaan maar deze video is in iets meer dan een week tijd al meer dan 150.000 keer bekeken. Hoelang zal het duren voordat The Beatles meer views hebben?!

Kim Bosman
SocialMedia8 bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!